Coniac - Pere Magloire

Seteaza crescator

Seteaza crescator

Complex si caracteristic, coniacul este renumit ca fiind cea mai fina bautura pe baza de struguri de peste trei secole. Subtilitatea aromelor si intensitatea lor, printre alte caracteristici, este ceea ce face ca bautura coniac sa fie atat de memorabila si interesanta. 

O gama larga de arome si tipuri diferite sunt disponibile, in principal dintr-un singur tip de struguri.

Gama noastra are diferite tipuri de coniacuri si isi propune sa satisfaca fiecare gust. Printre acestea se regasesc: Coniac Frantuzesc, Coniac Jidvei, Coniac Brancoveanu, Coniac Hennessy, Coniac Courvoisier, Coniac Miorita, Coniac Moldovenesc, Coniac Zarea, Coniac Ararat, Coniac Martell, Coniac Remmy Martin, Coniac Camus, Coniac Zetea. La SAVEO vei gasi coniac online la un pret foarte bun.

Coniacul este produs in principal in orasele Cognac si Jarnac, la aproximativ 80 de mile nord de Bordeaux.

Exista aproximativ 6000 de cultivatori de struguri in regiunea Cognac, producand o gama larga de vinuri care, desi nu sunt excelente pentru baut, sunt absolut perfecte pentru distilare si transformate in coniac.

Coniacul este impartit in mai multe categorii, in functie de timpul pe care l-a petrecut la invechire.

VS Cognac contine eaux-de-vie vechi de minimum doi ani, VSOP are cel putin patru ani, iar soiurile XO, Napoléon, Extra si Hors D'Age au cel putin 6 ani.

Coniacul poate fi savurat in moduri diferite. Spre exemplu, cu VS Cognac-urile cel mai bine merge un long drink. VSOP-urile si XO pur si simplu sunt perfecte atunci cand sunt savurate singure.

-->