Crama de vinuri Cricova

Cricova este cel mai mare complex subteran, situat în inima Republicii Moldova, aflat la o adâncime de 60 de metri, fiind cunoscut în toată lumea atât pentru vinurile deosebite cât și pentru labirinturile sale subterane imense, cu o istorie frumoasă care datează încă din anul 1952.

Aici sunt păstrate și maturate cele mai bune și calitative vinuri marca Cricova. Este locul în care tradițiile vinicole s-au păstrat de-a lungul timpului.

Denumită și "Perla vinificației moldave", Cricova, acest oraș vinicol subteran unic în lume, care se întinde pe 53 de hectare, se mândrește cu arheologia, arta și istoria vinificației. Și cum un adevărat oraș are străzi, semafoare și indicatoare rutiere, găsim și în acest oraș subteran străzi precum Cabernetm Feteasca, Sauvignon, Dionis sau Aligote.

Printre altele, Cricova produce și vinuri spumante, care sunt obținute prin fermentare secundară în recipiente de inox, permițându-se astfel păstrarea tuturor calităților unui vin refermentat.

Utilizând cele mai moderne si sofisticate tehnologii din lume, Cricova se află într-un proces de inovție continuă în domeniul vinificației, fiind totodată și cel mai valoros brand din Republica Moldova.

Soiurile predominante cultivate de Cricova sunt cele roșii de viță de vie, cum ar fi Merlor, Pinot Noir, Cabernet, sau Codru iar în regiunea viticolă din centrul țării sunt cultivate soiurile albe de viță de vie precum Sauvignon, Aligote, Pinot sau Rkatiteli.

Cricova

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Seteaza crescator
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Seteaza crescator