Termeni si conditii

Bine ati venit la www.saveo.ro ( "SITE" ) , magazinul online oficial al Etienne Distribution SRL. Produsele afisate pe www.saveo.ro ( denumit în continuare "SITE" ) sunt distribuite de Etienne Distribution SRL , cu sediul social pe strada Str. Dr. Frederic Joliot-Curie, nr 11, sector 5, București. , infiintata in baza legii romane.

Drepturi de utilizare

Date companie

 • Etienne Distribution SRL
 • CUI: RO39991570
 • Nr. Reg. Comertului: J40/14653/2018
 • Banca: ING, Sucursala Sebastian
 • Telefon: 0757 123 478
 • Email: [email protected]

Drepturi de autor

Etienne Distribution SRL beneficiaza de protectia legii drepturilor de autor. Continutul (logo, semne distinctive, imagini, texte, grafica, informatii, produse s.a) prezente pe SITE este proprietatea Etienne Distribution si reproducerea pe alte site-uri de catre terti neautorizati este interzisa. Continutul site-ului este protejat de drepturi de autor. Folosirea fara acordul proprietarului se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

Informatii produse, preturi si livrare

Produsele oferite spre vanzare de catre Etienne Distribution sunt cele afisate pe site-ul www.saveo.ro.

Bauturile alcoolice se pot achizitiona doar de catre persoanele care au implinit varsta de 18 ani. Ne rezervam dreptul de a anula comanda in orice moment daca vom depista faptul ca aceasta a fost plasata de un minor.

Fotografiile produselor prezentate pe site au un caracter informativ. Unele fotografii pot conţine accesorii care nu sunt incluse in mod standard in pachetul produsului. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.Pentru a plasa o comanda pe site, clientul trebuie sa completeze integral formularul de comanda si sa accepte termenii si conditiile.

In ciuda eforturilor Saveo, avand in vedere numarul mare de produse existente pe site, unele produse pot avea preturi incorecte, afisate in mod eronat sau pot reprezenta greseli umane. In aceste conditii, intotdeauna se considera ca pret final, pretul acceptat de catre SAVEO.RO in urma generarii facturii. Exceptie facand situatia in care, in urma unei convorbiri cu Clientul, se ajunge la alta rezolutie. Pentru orice astfel de problema, SAVEO.RO va anunta Clientul prin oricare dintre metodele de contact furnizate de catre acesta.

Este posibil ca, datorită fluxului de vanzari și a multitudinii de repere afișate pe site, unele produse sa aibă stocul epuizat, deși acestea încă apar ca fiind disponibile (in stoc). In acest caz, vom înștiința clientul telefonic sau prin e-mail, pentru a își exprima opinia in a renunța sau a modifica comanda iar daca plata este efectuata prin card se va anula si se vor restitui in mod automat inapoi in contul din care a fost procesata.

Societatea noastră nu se face responsabila in cazul in care furnizorii nu ne transmit stocurile produselor in timp real, astfel existand diferente intre stocul stocul scriptic si cel disponibil.

Societatea noastră nu se face responsabila fata de cumparator in cazul in care exista diferente între stocurile produselor din magazinul/depozitul nostru și stocul scriptic al acestor produse.

Din cauza unor eror tehnice de programare pot aparea diferente in actualizarea de stocuri.

Preturile produselor prezentate pe site contin TVA si pot fi modificate fara o comunicare prealabila. Daca un produs comandat de client are afisat, dintr-o eroare tehnica, un pret derizoriu, adica atit de disproportionat in raport de valoarea produsului incat sa nu poata fi vandut, vanzarea este anulabila conform Art 1665 alin. (2) din Codul Civil.

Conform Art. 1665 din Codul Civil cu privire la pretul fictiv si pretul derizoriu:

1. Vanzarea este anulabila atunci cand pretul este stabilit fara intentia de a fi platit.

2. De asemenea, daca prin lege nu se prevede altfel, vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la o vanzare.

Exista posibilitatea ca uneori preturile afisate la unele produse sa fie gresite din cauza unor erori de sistem. In acest caz, saveo.ro nu este obligat sa onoreze comenzile cu pret derizoriu. In cazul in care pretul real este mai mic decat pretul publicat pe site, iar dvs. ati achitat mai mult, diferenta  de pret va va fi returnata in termeni legali.

Imaginile produselor sunt cu titlu informativ, astfel încât pot exista diferente între poza și realitate

A. Preturi 

Preturile produselor indicate pe site-ul web sunt afisate cu toate taxele incluse. Orice costuri de livrare sau metode de plata vor fi aduse la cunostinta Clientului prin intermediul site-ului sau prin intermediul acestor termeni si conditii.

Ne rezervam drepul de a schimba preturile de vanzare ale produselor prezentate, atunci cand consideram necesar, fara preaviz si va rugam sa verificati pretul actual inainte de a plasa o comanda pe site. 

Sunt acceptate următoarele metode de plată:

 • a. Plata online securizata cu cardul prin partenerul nostru Euplatesc.ro
 • b. Plata la livrare ramburs - veti plati contravaloarea comenzii si a transportului (daca e cazul) in momentul primirii coletului de catre reprezentantul firmei de curierat.
 • c  Plata prin puncte de loialitate - in totalitate sau cumulate cu alte modalitati de plata (detalii AICI)

In caz de cumparare cu plata online, produsele vor fi expediate numai dupa incasarea valorii totale a comenzii.

Etienne Distribution SRL nu stocheaza datele Cardului de Credit ale clientilor.

Preturile anumitor produse pot fi listate cu un pret gresit sau o descriere gresita, din cauza unor erori tehnice sau actualizare de informatii. Etienne Distribution are obligatia de a informa cumparatorii si de a returna platile facute in avans (daca este cazul), ulterior putand anula comanda.

Pot aparea situatii in care lipsa de stocuri nu permite vanzarea produsului. Etienne Distribution va anunta clientul iar in cazul in care acesta nu accepta varianta propusa, comanda se va anula.

Pentru comenzile care depasesc 2000 lei, plata se face exclusiv prin intermediul instituțiilor bancare (card, OP), înainte de predarea coletelor către serviciile de curierat rapid sau către transportator.

B. Livrare

Produsele achizitionate vor fi livrare la adresa indicata in comanda de catre Client in termen de 24-48 ore, din momentul in care Etienne Distribution confirma comanda si trimite emailul de procesare al comenzii. Programul de livrare este de luni pana vineri intre orele 10:00 si 18:00. Etienne Distribution isi rezerva dreptul de a accepta sau de a refuza comenzile din afara Romaniei. 

Ocazional, Etienne Distribution rulează promotii cu transport gratuit, indiferent de valoare comenzii. Pentru a fi anuntati prin e-mail, va puteti abona la newsletter. Vă rugăm să retineti că promotiile de transport gratuit vor fi aplicate la comanda dumneavoastră pe pagina de finalizare comanda.

Timpul de livrare începe din momentul în care o comandă este acceptata si confirmata. In cazul perioadelor cand desfasuram anumite campanii de reduceri: ex Black Friday, Saptamana Italiana, etc. , pot aparea mici intarzieri din cauza fluxului mare de comenzi.

Lucrăm îndeaproape cu partenerul nostru de transport pentru a minimiza timpul de expeditie. (firmele de curierat agreate de Etienne Distribution).

Pentru a putea beneficia de acordarea garantiei, CLIENTUL are obligatia ca la receptia marfii prin curier sa desfaca coletele si sa verifice integritatea marfii. In cazul constatarii de deficiente (deteriorari ale obiectelor, zgarieturi, produse gresit livrate, etc) CLIENTUL va consemna pe tipizatul CURIERULUI deficientele constatate.

In cazul in care nu se verifica marfa sau nu se consemneaza nicio obiectiune, semnatura de primire pe Factura Fiscala de catre CLIENT implica acceptarea marfii si confirmarea verificarii integritatii acesteia de catre CLIENT.

In cazul in care curierul nu are ca si optiune verificarea coletului, se poate face procedura de Auto-verificare. Prin aceasta, clientul constata in maxim 2h (doua ore) de la primirea produselor integritatea acestora si notifica prin mail orice fel de deficienta constatata, obligatoriu insotita de poze ale produselor deteriorate si a ambalajului, la adresa de contact a Etienne Distribution SRL.

COST DE LIVRARE:

- GRATUIT pentru comenzile cu o valoare mai mare de 249.99RON.Transportul gratuit se aplica coletelor cu o greutate mai mica sau egala cu 20 kg.Kilogramele suplimentare se vor taxa catre client.

- 21 Ron pentru comenzile cu o valoare mai mica de 250 RON.

Livrările prin curier se efectuează numai după ce plata este finalizata prin card, bitocin paypall și transfer.

La momentul livrarii Clientul este obligat sa verifice:

 • ca numarul de confirmare comanda corespunde numarului afisat pe nota de livrare
 • ca ambalajul este intact, nu este deteriorat sau umed.
 • orice deteriorare a ambalajului si / sau a produsului sau probleme cu nota de livrare trebuie notificata de indata catre Etienne Distribution.
 • CLIENTUL are obligatia ca la receptia marfii prin curier sa desfaca coletele si sa verifice integritatea marfii. In cazul constatarii de deficiente (deteriorari ale obiectelor, zgarieturi, produse gresit livrate, etc) CLIENTUL va consemna pe tipizatul CURIERULUI deficientele constatate si reclamatia se va trimite doar pe adresa de email [email protected] urmand a fi solutionata intr-un termen de maxim 7 zile lucratore.

Etienne Distribution nu se face responsabil pentru eventualele intarzieri ce pot aparea in procesul de livrare efectiv, dupa ce coletul a fost predat curieratului.

Politica de returnare

Articolele alimentare nu pot fi returnate, conform legii: Ordonanta Guvernului 130/2000, Art. 12. Dispozitiile art. 3-4, ale art. 7-10 si ale art. 11: (1) returnarea produselor nu se aplica in cazul vanzarii de produse alimentare, de bauturi sau de produse de uz curent utilizate in gospodarie, livrate de catre comerciant la domiciliul, resedinta sau la locul de munca al consumatorului.

Se pot returna doar produse nealimentare (precum aparatele de cafea) care nu au fost folosite sau utilizate in orice fel (suntexceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9 - 15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale, urmatoarele: "produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena din cauza ca au fost desigilate de consumator");

In cazul in care produsul comandat prezinta defectiuni sau nu corespunde cu prezentarea sa, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 14 de zile calendaristice de la primirea comenzii.

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca transmisa prin e-mail la adresa [email protected] sau completand formularul de retur 

Daca va retrageti, vom rambursa contravaloarea produsului comandat, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 de zile de la data primirii produsului returnat. Vom efectua aceasta rambursare intr-un cont bancar transmis de dumneavoastra numai dupa ce produsul retras va ajunge la sediul nostru in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu factura care l-a insotit. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara deteriorari, fara defecte (daca acest lucru nu a fost semnalat deja).

Contravaloarea transportului de retur va fi suportata de cumparator ( client ).

Defectele se semnaleaza in maxim 24h de la primirea coletului prin e-mail pe adresa [email protected]

Expediati produsele doar prin serviciu de curierat rapid (exclus POSTA ROMANA) la adresa Str. Dr. Frederic Joliot-Curie, nr 11, sector 5, București. , in decurs de maximum 14 zile de la data primirii produsului. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Clientul trebuie sa precizeze pe email informatiile necesare pentru procesarea si aprobarea Returului, dupa cum urmeaza:

 • Data expedierii coletului;
 • Numarul Comenzii;
 • Motivul Returului;
 • Imagine cu defectul sesizat (daca este cazul);
 • Contul IBAN + numele titularului

ATENTIE!: NU se accepta coletele retur cu ramburs sau plata transportului la destinatar.

NU ACCEPTAM RETURURI PRIN POSTA ROMANA!

Garantie

Anumite articole comercializate prin intermediul www.saveo.ro sunt acoperite de o garantie de conformitate conform prevederilor legale cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. si de o garantie care poate varia in functie de tipul produsului. Clientul trebuie sa pastreze factura sau chitanta de plata impreuna cu nota de livrare iar in cazul in care se doreste returnarea produsului, acesta trebuie sa fie in ambalajul original.

Garantia se aplica cu conditia ca produsul in cauza sa fie folosit in mod corect in conformitate cu utilizarea prevazuta in instructiunile de utilizare si intretinere a produsului.

Etienne Distribution nu vinde produse second-hand, produse defecte sau produse de o calitate mai scăzută decât standardele de piată corespunzătoare.

Politica de condifentialitate

Etienne Distribution SRL colecteaza date cu caracter personal numai cu acordul voluntar al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda si la produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

Etienne Distribution SRL nu va vinde, inchiria sau distribui informatiile colectate.
In orice moment puteti modifica sau sterge din baza noastra de date informatiile pe care ni le-ati oferit. Daca doriti sa modificati datele dumneavoastra personale aflate in posesia noastra, va rugam sa ne contactati prin telefon la numarul 0757 123 478 sau la [email protected].

Citeste mai multe despre Politica de confidentialitate pentru a afla cum prelucram datele personale.

Card Cadou

 • Cardul cadou se foloseste exclusiv pe site-ul nostru www.saveo.ro. 
 • Codul de voucher este trimis pe adresa de email a destinatarului, prin livrare directa catre client sau prin curierat rapid.
 • valabilitatea acestuia este comunicata de la caz la caz.
 • poate fi folosit pentru o singura comanda.
 • nu poate fi folosit pentru a cumpara alte Carduri Cadou.
 • nu pot fi schimbate cu bani.
 • comenzile plasate cu voucher cadou pot fi returnate. In caz de retur o sa primiti din nou un cod cu valoarea cardului de cadou folosit.
 • nu suntem raspunzatori pentru codurile de vouchere furate sau care sunt expediate din greseala la o alta adresa de email.
 • ne asumam dreptul de a refuza comenzile cu Carduri Cadou care par sa fie invalide, frauduloase sau voucher duplicat.

Cookies

Cookie-urile sunt portiunile de date stocate de browser-ul pe hard disk-ul computerului. saveo.ro foloseste cookie-uri pentru scopuri statistice si pentru a va indetifica  atunci când vizitati site-ul. Cookie-urile noastre nu contin date cu caracter personal  care ar putea permite hackerilor să obtină informatii cu privire la siguranta datelor dvs. Cu toate acestea, puteti să vă decideti să modificati setările browser-ului pentru a nu accepta cookie-uri. Puteti vizita site-ul saveo.ro si să faceti cumparaturi. Singurul dezavantaj ar putea fi intampinarea de restrictii când se efectuează anumite operatiuni.

În timp ce vizitati www.saveo.ro, cookie-urile de publicitate sunt plasate pe calculatorul dumneavoastră pentru a sti despre interesele tale. Partenerii nostri de publicitate ne permit să va aratam reclame pe alte site-uri, datorită retargeting-ului, bazat pe interactiunea anterioara cu saveo.ro . Tehnicile folosite de partenerii nostri nu colectează informatii personale cum ar fi numele, adresa de e-mail, adresa postală, sau numărul de telefon 0757 123 478

Citeste mai multe despre Politica Cookies pentru a afla ce informatii prelucram cu ajutorul lor.

Dispozitii finale

Administratorul site-ului www.saveo.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord sau al site-ului, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori".  

Etienne Distribution SRL nu poate fi facuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii. 

Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientela.

*Nespresso® este o marcă înregistată a Société des Produits Nestlé S.A.®. Costa Limited nu este asociată cu Société des Produits Nestlé S.A.®, iar compania respectivă nu a produs sau susținut produsele noastre.

*Dolce Gusto® și Nescafe® sunt mărci înregistrate ale Société des Produits Nestlé S.A. Costa Limited nu este asociată cu Societe des Produits Nestle S.A., iar această companie și nici una dintre filialele sale, nu au fabricat sau au promovat acest produs.