Vermut & Aperitiv - Cinzano

Seteaza crescator

Seteaza crescator

Vermutul este un vin fortifiat aromat cu diverse ingrediente uscate. Versiunile moderne ale bauturii au fost produse pentru prima data la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea in Italia si Franta. Vermutul a fost consumat prima data un medicament pana in secolul al XIX-lea, cand a devenit un ingredient important in multe dintre primele cocktail-uri clasice, cum ar fi martini.

Denumirea de vermut provine din cuvantul german pentru pelin, un arbust dur cu gust amar care a fost un ingredient folosit in procesul de productie pana cand a fost interzis.

Vinurile care foloseau pelinul ca ingredient cheie erau populare in Germania inca din secolul al XVI-lea, iar la mijlocul secolului al XVII-lea, vermutul se raspandise in Anglia.

Vinul din struguri este folosit ca ingredient de baza pentru vermut. Fiecare producator adauga alcool suplimentar si un amestec propriu de ingrediente uscate care consta in ierburi si radacini.

Se produc doua tipuri principale de vermut, dulce si uscat. Pe langa faptul ca este consumat ca ingredient pentru cocktail, vermutul este uneori folosit ca inlocuitor al vinului alb in bucatarie. Companiile franceze si italiene produc majoritatea vermutului consumat in intreaga lume.

Saveo are o gama variata de vermouth. Aici gasesti vermouth online pentru a-ti prepara cocktailul renumit, Aperol Spritz. De asemenea, gasesti si: Campari, Vermut Martini , Bitter Angostura, Campari Bitter, Bitter Underberg, Bitter Fee Brothers, Bitter Amaro, Cinzano Vermut, Fernet Branca.

-->