Vin Rose - Budureasca

Seteaza crescator

Seteaza crescator

Vinul rose este un tip de vin realizat din aceiasi struguri din care se produce vinul rosu, dar, timpul de fermentare este redus.De altfel, timpul de fermentare redus confera vinului culoarea de rose si o aroma mai deschisa decat cea a vinului rosu.Rose-ul este produs in intreaga lume, deoarece poate fi obtinut din orice struguri de vin rosu cultivati in orice regiune viticola.

Rose-ul este de obicei un vin amestecat, produs dintr-o varietate de struguri. Rose-ul poate fi, de asemenea, un vin monovarietal, realizat dintr-un singur tip de struguri. De exemplu, California este cunoscuta pentru vinurile rosé obtinute din struguri 100% pinot noir.

La SAVEO vei gasi vin rosu online pentru toate gusturile: Vin Rose Demidulce, Vin Rose Demisec, Vin Rose Sec, Vin Rose Demidulce, Vin Rose Recas.

Gama de soiuri pe care le intalnesti la noi este foarte diversificata: Vin Rose Mateus, Vin Rose Purcari, Vin Rose Muse Recas, Vin Rose Liliac, Vin Rose.

Rose-ul trebuie intotdeauna racit si servit la aproximativ 10-15 grade Celsius. Aseaza rose-ul direct in frigider dupa ce l-ai comandat cumparat si lasa-l sa se raceasca timp de cateva minute.Majoritatea somelierilor descurajeaza adaugarea de cuburi de gheata in orice vin, deoarece cuburile de gheata se vor dilua si vor schimba aroma vinului pe masura ce se topesc.

Rose-ul se poate servi alaturi de Carne la gratar, Fripturi, Pui sau Peste la gratar, Legume, Salate.

-->