Alunele de padure – 7 beneficii pentru sanatate

alunele de padure

Informatii generale despre alunele de padure

Informatii nutritionale

7 beneficii pentru sanatate

 

[magento category=”55″ name=”%alune%” limit=8 suffix=”Lei”]

Alunele de padure sunt o gustare delicioasa si sanatoasa. Sunt consumate si ca atare, dar si ca ingredient in numeroase preparate culinare si dulciuri. Atunci cand sunt incluse intr-o dieta echilibrata, acestea pot oferi numeroase beneficii pentru sanatate.

Informatii generale despre alunele de padure

Alunele de padure contin vitamina E, grasimi santoase, proteine si fibre dietetice. Sunt fructele alunului, un copac care poate atinge o inaltime de 3 pana la 5 metri. Aceste alune sunt cultivate in special in Turcia, Italia, Spania si Statele Unite ale Americii. Au un gust dulce si pot fi consumate ca atare, prajite, sau zdrobite intr-o pasta.

La fel ca alte tipuri de nuci si alune, si alunele de padure sunt bogate in nutrienti si au un continut bogat de proteine, grasimi, vitamine si minerale.

Informatii nutritionale

Alunele de padure au un profil nutritiv grozav. Desi sunt bogate in calorii, au, de asemenea, si numerosi nutrienti si grasimi sanatoase. O cantitate de 28 grame de alune de padure contine urmatoarele valori nutritionale:

Calorii: 176

Grasimi: 17g

Proteine: 4.2g

Carbohidrati: 4.7g

Fibre: 2.7g

Vitamina E: 21% din doza zilnica recomandata

Tiamina: 12% din doza zilnica recomandata

Magneziu: 12% din doza zilnica recomandata

Cupru: 24% din doza zilnica recomandata

Mangan: 87% din doza zilnica recomandata

Alaturi de acestea, in compozitia alunelor de padure mai intra si cantitati insemnate de vitamina B6, acid folic, fosfor, potasiu si zinc. In plus, acestea sunt o sursa bogata de grasimi monosaturate si polinesaturate si contin o cantitate ridicata de acizi grasi omega-6 si omega-9, precum acid oleic.

7 beneficii pentru sanatate

Iata care sunt principalele beneficii ale alunelor de padure pentru sanatate:

  1. Sunt bogate in antioxidanti

Alunele de padure contin cantitati insemnate de antioxidanti. Acestia protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ, care poate deteriora structura celulara si incurajeaza imbatranirea, aparitia cancerului si a bolilor de inima.

  1. Sunt benefice pentru inima

Consumul de alune de padure pare sa protejeze inima. Concentratia ridicata de antioxidanti si de grasimi sanatoase din alunele de padure pot creste potentialul antioxidant si reduce nivelurile de colesterol din sange. Conform unor studii efectuate in acest sens, s-a demonstrat ca aceste alune reduc nivelul de colesterol, trigliceride si colesterol LDL. De asemenea, consumatorii de alune de padure au experimentat imbunatatiri in sanatatea arteriala si markerii inflamatori din sange. In plus, consumul de alune de padure reduce nivelurile de grasimi din sange si creste nivelurile de vitamina E.

  1. Reduc riscul de aparitie a cancerului

Datorita continutului ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, alunele de padure ar putea avea si proprietati anti-canceroase.

  1. Reduc inflamatia

Aceste alune sunt conectate cu markerii inflamatori redusi, datorita concentratiei lor ridicate de grasimi sanatoase. Ele ajuta la reducerea inflamatiei.

  1. Sprijina miscarile intestinale sanatoase

Aceste alune de padure sunt o sursa buna de fibre dietetice. Datorita acestora, consumul de alune de padure incurajeaza miscarile intestinale regulate si ajuta la preventia constipatiei.

  1. Ajuta la mentinerea sub control a diabetului

Intrucat ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol, consumul alunelor de padure este recomandat persoanelor care sufera de diabet. In plus, aceste alune ajuta la imbunatatirea intolerantei la glucoza si sunt benefice pentru lupta impotriva diabetului.

  1. Imbunatatesc functia creierului

Compozitia alunelor de padure consta in numeroase elemente care pot imbunatati functia creierului si functia cognitiva si ajuta la prevenirea aparitiei bolilor degenerative la o varsta inaintata.

Alunele de padure au numeroase beneficii pentru sanatate. In plus, pot fi consumate sub diverse forme, pentru a fi pe gustul fiecarei persoane.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a