Aperol Spritz – Reteta si idei pentru un aperol reusit

aperol spritz

Aperol Spritz este o băutură pe care o vei întâlni în mod expres în Italia, mai peste tot. Italienii au o tradiție, ca după muncă să meargă la spritz. Bineînțeles că, acest aperol spritz este rețeta perfectă pentru a termina o zi de muncă așa cum se cuvine.

Ce este Aperol Spritz ?

Este cel mai savurat cocktail aperitiv, mai ales când sărbătorești sfârșitul zilei de lucru cu prietenii, alături de mâncăruri italiene delicioase, spune Loris Contro, ambasadorul mărcilor italiene pentru Campari Marea Britanie. Aperol este și un lichior incredibil de ușor, cu un conținut de alcool de doar 11%.

Istorie Aperol Spritz

Aperol își are rădăcinile în Padova, Italia. Aperitivul – o băutură care îți deschide pofta de mâncare, conceput pentru a fi consumat înainte de cină – a fost creat în 1919. Aroma sa dulce-amăruie, substanțele aromatice și conținutul ușor de alcool (doar 11% alcool) l-au făcut să fie alegerea perfectă pentru a fi consumat înainte de cină.

Câte calorii are Aperol Spritz?

Raportat la 100ml, are următoarele valori nutriționale:

  • 168 kcal
  • 3g grăsimi
  • 3g carbohidrați

Rețetă Aperol Spritz

1) Aperol
Aperol este un aperitiv de culoare portocalie, foarte strălucitor. Marca descrie aromele ca fiind „portocaliu strălucitor cu mirosuri complexe de plante armonizate cu o notă de vanilie”.

2) Prosecco
Prosecco este un vin spumant italian, similar cu Cava spaniolă sau șampanie franceză. Îți recomand să alegi un Prosecco uscat (brut), astfel încât să îț poți bea dar să nu fie prea siropos sau dulce.

[magento category=”113″ name=”%prosecco%”  limit=8 suffix=”Lei”]

3) Apă minerală
Poți alege orice tip de apă minerală.

4) Felie de portocală proaspătă
Poți sări peste acest pas dacă dorești, dar o felie de portocală proaspătă este garnitura clasică pentru un spritz Aperol.

Cum se prepară Aperol Spritz ?

Cocktail-urile Aperol spritz sunt incredibil de ușor de făcut. Nu este nevoie de ustensile clasice de bar.

Vei umple pur și simplu un pahar de vin, mare, cu gheață, apoi adaugă Aperol, Prosecco, apa minerală și o felie de portocală. Amestecă puțin si asta-i tot!

Lucruri interesante despre Aperol Spritz

1.Popularitatea sa se datorează altui aperitiv italian

Acest cocktail și-a câștigat fanii de-a lungul anilor. În 2003, a fost încheiat un acord cu Gruppo Campari, care face popularul aperitiv roșu cu același nume. Pe măsură ce revoluția cocktail-urilor a crescut, Aperol a ajuns pe val, iar sticlele sale prăfuite au devenit celebre. Până la sfârșitul anului 2019, Aperol a devenit cel mai mare câștigător al companiei, cu creșteri de două ori mai mari datorită setei de Spritz.

2.Spritz-ul nu este de origine italiană

Din punct de vedere tehnic, categoria Spritz provine din Austria, care deținea ceea ce în prezent sunt regiunile Veneto și Lombardia din nordul Italiei din 1805 până în 1866. Austriecilor nu le-au plăcut vinurile albe acide din nordul Italiei care se produc local și ar fi cerut apă minerală pentru a-l face mai plăcut – așa că noțiunea de Spritz a plecat de la ei.

3. Aperol este o băutură cu alcool scăzut
Pentru o băutură cu atât de multe elemente îndrăznețe în profilul său, este de-a dreptul surprinzător să afli că Aperol are doar 11% alcool, cam același lucru pe care îl vei găsi într-un Pinot Grigio, cu excepția faptului că aici primești o întreagă pădure. de rădăcini și condimente și plantații secrete de citrice pentru un profil aromat.

aperol spritz1

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

1 comentariu la “Aperol Spritz – Reteta si idei pentru un aperol reusit”

  1. Pingback: Hugo Cocktail - O bautura pe care trebuie neaparat sa o incerci

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a