Ghid asocieri culinare cu vin

asocieri culinare cu vin

Unele sfaturi pentru asocierea mâncării și vinului pot fi prea stricte. Adevărul este că poți mânca cam orice vrei în timp ce bei orice vin vrei. Vinul este recomandat să îl consumi cu ce trebuie. Există, totuși, linii directoare testate de-alungul timpului pentru a te ajuta să planifici mese și petrecerile și să treci prin viață ca un om educat în ceea ce privește alimentele. Acestea fiind spuse, îți voi prezenta un ghid pentru asocieri culinare cu vin.

Pinot Noir

Pinot Noir se asociază extraordinar de bine cu rețetele făcute cu ingrediente de pământ, cum ar fi ciupercile și trufele. Este excelent și servit alături de roșii precum și Dolcetto, care sunt foarte ușoare.

[magento category=”109″ name=”%pinot%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Chardonnay

Alb mătăsos, Chardonnay. Este delicios servit alături de pești precum somonul sau orice fel de fructe de mare într-un sos bogat.

[magento category=”109″ name=”%chardonnay%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cabernet Sauvignon

Sunt grozave alături de fripturi și feluri de mâncare precum cotletele de miel cu ierburi încrețite. Taninurile ferme din aceste vinuri te reîmprospătează după fiecare mușcătură.

[magento category=”109″ name=”%cabernet%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Sauvignon Blanc

Se pretează perfect cu scoici cu salată de grapefruit-ceapă.

[magento category=”109″ name=”%blanc%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Merlot

Merlot este un vin care merge foarte bine cu brânzeturi tari dar și ușoare, cotlet la grătar, friptură, carne de vită.

[magento category=”109″ name=”%merlot%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Vin Spumant

Cele mai multe vinuri spumante uscate, cum ar fi șampania brut și cava spaniolă, au de fapt o notă slabă de dulceață. Acest lucru le face extra-răcoritoare atunci când sunt servite cu alimente sărate.

[magento category=”113″ name=”%spumant%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Lucruri pe care trebuie să le știi despre asocierea vinului cu mâncarea vegetariană

Dacă tu crezi că este dificil să asociezi vinul și mâncarea vegetariană, gândește-te din nou. Este mai dificil decât pentru cei care mănâncă carne sau pește. Adevărat, mâncărurile vegetariene tind să includă mai multe ingrediente decât o friptură simplă sau o bucată de pește, dar dacăte concentrezi asupra stilului felului de mâncare și a modului în care este gătit, nu este greu să găsești un echilibru delicios.

Ce vin se împerechează cel mai bine cu salata ?

Dacă o legumă precum ciupercile sau sparanghelul domină în salata respectivă, atunci încearcă să potrivești acel ingredient. Mâncărurile cu ciuperci merg bine cu pinot noir.

Ce vin să beau cu curry ?

Sunt implicate leguminoasele? Dacă da, vești bune! După cum ți-ar spune în Toscana, leguminoasele precum fasolea și năutul sunt o sursă excelentă pentru un vin roșu fin. Curry-ul face parte din categoria grea de asocieri culinare cu vin.

[magento category=”117″ name=”%rosu%”  limit=8 suffix=”Lei”]

3 lucruri interesante despre vinuri

1) Vinurile roșii sunt bine atribuite beneficiilor pozitive pentru sănătate. Scad șansele de a avea un accident vascular cerebral în comparație cu nebăutorii de vin. Pentru bărbații și femeile care beau moderat, le scade șansa de a dezvolta diabet de tip 2 cu 30%
2) Crezi sau nu, există unii oameni care se tem de vin. Se numește „enofobie”.
3) Cum ții un pahar de vin? Există o cale corectă și una greșită. Paharele de vin trebuie ținute de tulpină (picior), astfel încât mâna să nu ridice temperatura vinului. Piciorul paharului este acolo cu un motiv bine întemeiat!

Așadar, sper că acum știi ce vin să bei atunci când mănânci mâncarea ta preferată și sper ca aceste asocieri culinare cu vin să îți fi fost într-adevăr de folos!

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a