La ce cocktailuri se foloseste blue curacao ?

blue curacao

Blue Curacao este un lichior popular de culoare albastră, care este utilizat în numeroase cocktailuri din întreaga lume. Mai jos, îți voi prezenta mai multe despre acesta, inclusiv ce gust are și cum îl poți folosi. Mai mult, vei afla și câte ceva despre originile acestuia.

Ce este Blue Curacao și la ce se folosește ? 

Blue Curaçao este un lichior popular folosit în numeroase băuturi ca Blue Lagoon. Aroma sa provine din coaja citricei Laraha (care a fost uscată) și este cultivată pe insula Curaçao, de unde și numele. Culoarea albastră a lichiorului provine din colorantul alimentar care a fost adăugat pentru a-i conferi o culoare distinctivă. Este similar cu Triplu Sec prin faptul că este aromat citric.

Istorie Blue Curacao

Laraha sunt descendenți ai portocalelor din Valencia care au fost aduși în Curacao în anii 1500 de către exploratorii spanioli. Nici solul, nici clima nu erau potrivite pentru a crește portocale, iar portocalele originale din Valencia au evoluat în laraha. Laraha este prea amară pentru a fi mâncată. Când prepari lichiorul curacao, coaja de laraha este uscată. Procesul de uscare eliberează uleiurile esențiale, dulce și parfumate ale laraha. Odată uscate, cojile sunt înmuiate în alcool și apă timp de câteva zile înainte de a fi îndepărtate. Lichiorul Curaçao este de fapt incolor. Culoare artificială i se adaugă frecvent, însă cel mai frecvent albastru. Cu blue curacao poți face niște cocktailuri foarte izbitoare ca imagine.

Blue curacao are și alcool, 15-40%, depinde de brand.

3 cocktailuri celebre care conțin blue curacao

  1. Blue Margarita – Vei găsi multe cocktailuri tropicale care au această culoare a mării. Prin simpla înlocuire a lichiorului portocaliu (de obicei Cointreau), blue margarita se transformă într-o băutură albastră uimitoare, fără a-i schimba deloc aroma.
  2. Blue Lagoon Margarita – Acest cocktail simplu de tequila combină blue curacao cu suc de ananas și lime. Ultimul ingredient este soda citronada, care îi conferă o sclipire fabuloasă.
  3. Blue Hawaiian – Galbenul și albastrul fac verde, așa că atunci când blue curacao întâlnește sucul de ananas în Blue Hawaiian, vei obține un cocktail de culoare acvatică. Culoarea este captivantă. Cu rom și cremă de cocos, are un gust similar cu o pina colada, doar că are o culoare care atrage atenția.

Cu ce să combini Blue Curacao ?

Poți combina curacao albastru cu următoarele:

Suc de portocale

Suc lămâie-lime (limonadă)

Amestec dulce-acru

Suc de merișoare

Vodka

[magento category=”106″ name=”%vodka%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Tequila

[magento category=”110″ name=”%tequila%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Rom

[magento category=”108″ name=”%rom%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Gin

[magento category=”107″ name=”%gin%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Suc de ananas

Cola

Șampanie, vin alb spumant sau Prosecco

[magento category=”113″ name=”%vin%”  limit=3 suffix=”Lei”]

[magento category=”112″ name=”%spuamt%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Ce gust are Blue Curacao ? 

Blue curacao are gust de portocale, deoarece este aromat cu coji de portocale amare. Prin urmare, aroma primară este cea de portocală și are o nuanță ușoară, plăcut amară. Aroma provine cel mai frecvent de la fructele citrice, Laraha orange, cum îți spuneam și mai sus. Este important să reții faptul că nu este o cerință boligatorie să utilizezi portocalele Lahara pentru a face curacao albastru, dar utilizarea acestora este un diferențiator principal.

Acestea fiind spuse, curacao albastru are un impact vizual foarte puternic și este destul de folosit de către profesioniști. Așa că, dacă vrei să faci impresie printre prieteni, îți recomand acest ingredient extraordinar.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a