Care sunt diferentele intre brandy, coniac, armagnac si vinars ?

brandy

Vreă să știi care sunt principalele diferențe între brandy, coniac, armagnac și vinars ? Astăzi, îți voi prezenta aceste diferențe, precum și alte informații importante despre aceste spirtoase pe care le consumă pasionații de băuturi fine.

Despre Brandy

Brandy este un produs distilat, din suc de fructe fermentat. Cel mai adesea, fructele sunt struguri – producând vin distilat de coniac – deși mărul, caisa, piersica și alte fructe pot fi folosite pentru a face coniac. Brandy a fost unul dintre cele mai populare băuturi spirtoase. S-a utilizat în primele baruri deschise și se găsește în cele mai bune și gustoase cocktailuri clasice. Astăzi, consumatorii în Brazilia, Germania, India, Rusia și Filipine beau o cantitate foarte mare de brandy.

[magento category=”115″ name=”%ysabel%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Despre Coniac

Pentru a fi clasificat drept coniac, trebuie să fie produs în regiunea Cognac din Franța, la 75 de mile nord de Bordeaux. Definit prin climatul său maritim, solurile crețoase și râul Charente care traversează regiunea, Cognacul produce băutura cu același nume încă din secolul al XVI-lea folosind sistemul olandez de distilare, pe care francezii l-au îmbunătățit prin crearea sistemului de dublă distilare.

[magento category=”115″ name=”%cognac%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Despre Armagnac

Armagnacul este cel mai vechi vin pe bază de eau-de-vie produs inima Gasconiei, sud-vestul Franței. Este produs printr-o singură distilare și apoi lăsat la învechit mulți ani în butoaie de stejar. Zonele de producție Armagnac respectă cu strictețe regulile și reglementările stabilite de Appellation d’Origine Contrôlée atribuite acestui epocă de vie în 1936. Armagnac este un produs realizat manual, produs în cantități mici de vinificatori.

Despre Vinars

Vinars, coniacul românesc. În unele localități din nordul țării, Maramureș este cunoscut și ca jinars. Este o băutură alcoolică tare, cu o concentrație de alcool etilic de minimum 37,5%. Se obține prin învechirea în butoaie din lemn de stejar a distilatelor (peste 3 ani). Denumirea provine din Transilvania, compus din cuvintele vin+ars, unde cuvântul ars înseamnă și distilat.

[magento category=”115″ name=”%vinars%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Principalele diferențe între brandy, coniac, armagnac și vinars

Coniacul este pentru brandy ceea ce este șampania pentru vinul spumant. Acest lucru reprezintă faptul că brandy-ul poate fi făcut oriunde în lume iar coniacul trebuie fabricat în regiunea de specifică din Franța.

Pentru iubitorii de vin, diferențele dintre coniac și armagnac se aseamănă mult cu cele găsite între regiunile viticole de renume și denumirile cunoscute care produc și sticlele competitive de înaltă calitate. În timp ce coniacul stabilește recorduri de vânzări an de an, armagnac-ul a reapărut ca fiind băutură pentru cunoscători. 

Din cauza terroir-ului, strugurii din nordul regiunii viticole Bordeaux nu au calitățile necesare și principale pentru producerea unor vinuri de calitate. Pe parcurs, s-a descoperit că prin distilarea vinului se obține o băutură miraculoasă, numită coniac.

Regiunea Armagnac din Gasconia se află la sud de Bordeaux. Diferența principală între armagnac și restul spirtoaselor din vin este metoda distilării. 

Spirtoasele din Franța poartă numele de brandy (brandywine). Acest nume este dat de englezi pentru că nu au dorit să păstreze varianta italiană de coniac. Se spune că provine chiar și din olandeză, brandewijn, adică vinars.

Distilat precum coniacul, vinars face parte din spirtoasele românești. Cel mai renumit producător este Vincon Vrancea. Sunt produse în cea mai mare cramă de distilate din sud-estul Europei. De asemenea, un alt producător important este și Alexandrion, care deține Brancoveanu XO iar Jidvei vine cu VSOP și VS.

[magento category=”115″ name=”%jidvei%”  limit=2 suffix=”Lei”]

[magento category=”115″ name=”%XO%”  limit=2 suffix=”Lei”]

[magento category=”115″ name=”%alexandrion%”  limit=2 suffix=”Lei”]

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a