Cafeaua – Un Mod de Viata

Mai mult decat o bautura – Cafeaua este un mod de viata in toata lumea

Suntem rasfatati. Astazi ne putem comanda cappuccino-ul preferat in orice tara exotica si fiecare cafea stie exact cee ace vrem. Diferentele internationale în ceea ce privește cultura cafelei inca exista si variaza de la o tara la alta. De exemplu, italienii isi pregatesc bautura preferata diferit fata de cum o fac arabii sau turcii. Cum se savureaza aurul negru în diferite tari, veti afla in cele ce urmeaza.

Italia. Oricine comanda cafea în Italia, va fi servit cu un espresso. In tara cu o traditie lunga in ceea ce priveste cafeaua, un espresso clasic este servit cu zahar și savurat din doua-trei inghitituri. Zaharul este necesar deoarece cafeaua italiana este facuta din boabe foate inchise la culoare și este foarte amara. Este, de asemenea, mai bine digerabila decat cafeaua la filtru, deoarece are mai putin cofeina. Pontul nostru: daca nu doriti sa aratati ca un turist, beti cafea stand la bar – italienii nu se aseaza la masa pentru a servi doar un espresso.

Austria. In timp ce bautorul clasic italian se bucura de cafeaua lui in cateva minute, un austriac isi aloca mai mult timp intr-o cafenea. Pentru acești oameni alpini, savurarea unei cafele reprezinta oportunitatea de a decelara din ritmul alert si de a se relaxa. Prin urmare, nu este ceva neobisnuit pentru a petrece mai multe ore intr-una din renumitele cafenele din Viena, cu o ceasca de „GroßemBraunen”: un dublu mocha cu crema de cafea. Combinand acest aspect cu un ziar sau cu o carte, rezultatul este cert: confortul.

Lumea araba. In timp ce cafeaua poate concretiza imaginea și senzatia de Italia, bauturile fierbinti preferate ale lumii au provenit de fapt din tarile arabe. Ei pot spune cu mandrie ca au fost primii care au cultivat cafea boabe și au dezvoltat acesta bautura aromata. Pentru arabi, bautul efectiv de cafea face parte dintr-o ceremonie importanta, iar traditionala „Qahwa” se bucura de o aroma foarte bogata in cesti mici, fara maner. 

Turcia. In Turcia, cafeaua – numita „Mokka” – are, de asemenea, o mare importanta culturala. Apa este fiarta cu o pulbere de cafea fin macinata, uneori de doua ori, si apoi servita, granulele de cafea continand un strat de spuma. Un mic sfat: nu se amesteca dupa ce cafeaua s-a asezat (dupa ce zatul se lasa pe fundul recipientului), altfel veti bea zatul impreuna cu cafeaua.

Dupa cum puteti observa, cafeaua este mai mult decat o bautura, este un mod de viata de care se bucura intreaga lume. Daca una dintre aceste tari este urmatoarea dvs. destinatie, va puteti folosi acum de aceste cunostinte pentru a va simti pentru un scurt moment, ca un localnic.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a