Cidru de mere – Cum se prepara natural si beneficiile pentru sanatate

cidru de mere

Cidru de mere este o rețetă pe care o poți prepara foarte ușor și acasă. Oamenii îl prepară de secole. Mulți oameni susțin faptul că poate ameliora o gamă largă de probleme de sănătate. Într-adevăr, are multiple beneficii privind sănătatea. Este o băutură sănătoasă și gustoasă.

Auzi adesea oameni care se referă la cidrul de mere ca fiind un simplu suc de mere. În timp ce ambele produse (atât cel natural cât și cel din comerț) conțin suc stors din mere, procesul este puțin diferit. Cidrul de mere este un suc de mere. Are încă o pastă, precum și mai multe vitamine și minerale. 

Cidrul de mere are multe dintre aceleași substanțe nutritive ca merele proaspete. Deoarece este doar suc, cantitățile sunt mai mici. Totuși, cidrul are unele beneficii uimitoare pentru sănătate.

Rețetă cidru de mere

  1. Merele trebuie curățate. Părțile stricate sau lovite trebuie înlăturate. Merele se vor tăia în bucăți mici și se spală bine de tot. În apa în care speli merele, trebuie adăugată puțină sare de lămâie ca să nu se oxideze.
  2.  Merele se blenduiesc iar apoi trebuie puse într-un vas mare, încăpător. Trebuie adăugat 150 de grame zahăr la un kg de piure de măr, obținut din blender. Acoperă vasul cu un dop de fermentație, iar capătul extern al furtunului de la fermentație pune-l într-un vas cu apă.
  3. Lasă-l timp de o săptămână și mută cidrul într-un alt vas dar ai grijă să nu muți drojdia formată la baza vasului. După aceea, trebuie lăsat la limpezit timp de două săptămâni – o lună. Apoi, îl poți muta în sticle.

cidru de mere2

Informații nutriționale

Calorii: 120
Proteine: 0,3 grame
Grăsime: 0,3 grame
Glucide: 28 grame
Fibră: 0,5 grame
Zahar: 24 grame

Cidrul de mere are, de asemenea, alte câteva vitamine și minerale, cum ar fi:

Potasiu
Calciu
Fier
Vitamina A
Vitamina C

Beneficiile asupra sănătății ale cidrului de mere

Cidrul de mere în cea mai pură formă este sucul preparat din mere tocate și făcut piure. Polifenolii din cidru oferă beneficii pentru sănătate. În timp ce cidrul ar putea să nu aibă aceeași concentrație de polifenoli ca merele întregi, acești antioxidanți te pot ajuta să îți  îmbunătățeșți sănătatea și să te ferească de afecțiuni cum ar fi inflamația și cancerul.

De asemenea, cidrul de mere are și alte beneficii asupra sănătății precum:

  • șanse reduse de boli cardiovasculare
  • ameliorarea constipației
  • hidratare
  • cidrul de mere ajută, de asemenea, la relaxarea intestinelor, ceea ce poate cre un sistem digestiv mai sănătos

Riscuri potențiale ale cidrului de mere

Dacă cidrul de mere nu este pasteurizat, există șansa să iei câteva bacterii dăunătoare, cum ar fi Salmonella sau E. coli. Acest lucru este posibil în special dacă oricare dintre merele folosite la fabricarea cidrului nu au fost igienizate așa cum trebuie.

Cidrul de mere pe care îl vezi în comerț nu este foarte natural. Ai grijă să citești întotdeauna ceea ce scrie pe etichetă și să ții cont de ce conține. Sfatul meu este să îți prepari cidru acasă, deoarece este cel mai sănătos. Astfel, te invit să mergi la o livadă de mere pentru a-ți culege merele și să îți prepari cidru acasă din mere proaspăt culese.

cidru de mere1

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a