Crama Avincis

crama avincis

Crama Avincis reprezintă produse realizate pe un domeniu de familie. De asemenea, numele nu este întâmplător, ci semnficiă lucruri importante:

  • A reprezintă inițiala numelui fiicei familiei și a nepoților, Andreea, Andrei și Alexandru.
  • vine de la Valeriu, prenumele patronului, iar vine numele soției, Irinel.
  • VIN reprezintă coloana vertebrală a cuvântului AVINCIS
  • CIS vine de la numele întreg al soției: Cristiana Irinel Stoica.

O a doua semnificație o reprezintă verbul latin vinco, vincere – a învinge. Iar cea de-a treia semnificație vine de la o asociere sonoră: cuvântul „vainqueur” în limba franceză poate fi înțeles și ca „vin coeur”, „vin al inimii”.

Istorie

Istoria cramei începe la Drăgășani, un ținut viticol important înainte cu mult de cucerirea romană. Faimoasele vinuri albe de Drăgășani au avut perioada lor de glorie la sfârșitul secolului al XIX-lea. Atunci, au câștigat și medalii la expoziții din Paris (1867, 1889 și 1990). Diploma de onoare a fost câștigată tot de ei, la concursul internațional de vinuri Bordeaux, în anul 1898.

Astăzi, domeniul Vila Dobrușa, și-a deschis porțile pentru iubitorii de vinul, în anul 2011. Aceasta cuprinde conacul în sine, crama Avincis, 43 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică. Avincis reprezintă simbolul renașterii vinului românesc, sub semnul tradiției și al modernității. Crama Avincis cuprinde vinuri care poartă același nume, gama fiind cuprinsă din: Domnul de Rouă, Vila Dobrușa, Vinuri albe, Vinuri roșii, Vinuri rose.

Conacul familial a fost restaurat de arhitectul Alexandru Beldiman. Acesta a reușit să păstreze diferite influențe neobrâncovenești ale secolului XX. Crama Avincis a fost proiectată la fel ca o navă dar situată în vârful unui deal, dealul Dobrușa. Se integrează perfect în peisaj iar zidurile sale sunt placate cu calcar de Arnota. Datorită construcției cramei calitatea vinului este asigurată. O rampă de acces spre subteran și un tunel complex permit comunicarea optimă cu spațiile tehnice.

Domnul de Rouă

În localitatea Drăgășani se spune că un prinț își vizita mereu în timpul nopții aleasa inimii și o părăsea întotdeauna înainte ca soarele să răsară peste dealurile viței de vie. Într-o dimineață, prințul nu s-a mai trezit iar razele soarelui l-au transformat în picături de rouă. Astfel, s-a născut această legendă a Domnului de Rouă, de unde și numele vinului.

Vila Dobrușa

Pe dealurile Dobrușa, tradiția vinului este de peste 100 de ani. Crama Avincis produce vinuri echilibrate și foarte gustoase. Eleganța, complexitatea și echilibrul. Toate aceste calități se reunesc în acest vin. Gama Vila Dobrușa cuprinde 5 sortimente de vin: Vila Dobrușa – Cabernet Sauvignon, Vila Dobrușa – Fetească Regală – Pinot Gris & Tămâioasă Românească, Vila Dobrușa – Negru de Drăgășani & Merlot, Vila Dobrușa – Sauvignon Blanc, Vila Dobrușa Rosé – Cabernet Sauvignon. Sunt soiuri foarte bine adaptate podgoriei din care provin și ușor de băut.

Vinuri Albe, Vinuri Roșii, Vinuri Rose

În Dobrușa, vița de vie este prezentă de mii de ani. Vinurile Avincis au o personalitate puternică, dată de terroir-ul Drăgășanilor. Aici se reunesc aromele și gusturile nemaipomenite ale viței de vie Drăgășani, datorită luminii soarelui și solului foarte bun.

Așadar, dată fiind istoria, trebuie să încerci neapărat vinul lor!

crama avincis1

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a