Crama Budureasca – Regiunea premium a României

crama budureasca

Crama Budureasca este o cramă localizată pe aceeași paralelă cu celebrele regiuni ale Franței, supranumită și “Paralela vinului”. Este unul dintre cele mai bune vinuri românești datorită condițiilor ideale de climă din acea zonă.

Istorie

Crama Budureasca s-a inaugurat în anul 2013. Cu o suprafaţă totală de 5200 mp. Este una dintre cele mai extinse și noi crame din Dealu Mare. Așa cum îți spuneam și mai sus, condițiile ideale de climă și sol permit obținerea unor vinuri românești extraordinar de bune. De altfel, gama lor este una foarte variată și îți voi vorbi despre câteva dintre ele în cele ce urmează: Clasic, Premium, Vinotecă, Origini, The dark count of Transylvania, Maidens of Tranylvania, Noble, Vine in Flames, Organic, Magnum, Bristena, Exuberant, Bag in Box, Orange Wine, 8 Barrels, Prima Stilla, Shine.

Crama Budureasca – Clasic

Vinurile din această gamă, Budureasca Clasic se potrivesc perfect pe piața românească, având un preț foarte bun. Sunt vinuri tinere,  demiseci, aromate și curate. Sunt alegerea potrivită pentru ocazii diverse. Pot fi servite atât ca aperitiv, la o cină în familie sau pentru a-ți petrecere timpul cu prietenii. Reprezintă vinul perfect atunci când bugetul tău este limitat.

[magento category=”109″ name=”%clasic%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Crama Budureasca – Premium

Vinurile din gama Budureasca Premium sunt perfecte pentru segmentul HoReCa. Este o alegere perfectă pentru cunoscătorii de vinuri care își doresc să savureze un vin de calitate și premiat. Se regăsește în cele mai mari și importante hoteluri și restaurante din țară fiind un vin pe care îl poți servi cu cele mai fine preparate. Acest vin a fost premiat cu medalii internaționale de aur la concursuri vestite: Decanter, Berliner Wein Trophy sau Mondial de Bruxelles.

[magento category=”109″ name=”%premium%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Origini

Origini este astestat internațional. Această calitate atestată a lui provine din împletirea celor mai bune procedee de producție și calitatea strugurilor. Strugurii sunt selectați manual an de an acolo unde fertilitatea solului este ideală iar expunerea la soare este nemaipomenită. Vinul este maturat în baricuri de stejar timp de 12 luni, iar Origini este un vin limited edition și nu sunt disponibile la vânzare tot timpul.

The dark count of Transylvania

Colecția The Dark Count of Transylvania aduce ceva nou pe această piață. Vrea să reinventeze mitul celebrului conte Dracula. O idee extraordinară deoarece mitul a fascinat întreaga lume.

Maidens of Tranylvania

Fratele lui, Maidens of Transylvania reprezintă o teribilă creatură a întunericului. Curiozitatea și seducția acestei game “Maidens” își înfrâng teama și pășesc pe tărâmul interzis al castelului.

Ambele game, The dark count of Transylvania și Maidens of Transylvania sunt produse pentru a scoate în evidență gustul seducător și vraja care te pătrunde încă de la primul pahar.

Noble

Selecția Noble este considerată „copilul de suflet” pentru această cramă. Vinurile acestei game se mândresc cu o personalitatea specială și puternică. Vinurile din gama Noble sunt echilibrate și complexe. De asemenea sunt și foarte premiate la nivel internațional.

Acum, rămâne la alegerea ta ce vin vrei să servești cunoscând aceste mici istorioare ale lor. Bineînțeles, așa cum ți-am spus, gama este foarte variată iar condițiile din Dealu Mare favorizează sortimentele de vin alb și rose.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a