Crama Ceptura – Tărâmul modern al vinului

crama ceptura

Crama Ceptura face parte din gama cramelor moderne, construite după anii 2000 când totul se transforma. Este o cramă care a avut parte de un succes răsunător într-un timp foarte scurt. Mai concret, construcția cramei Ceptura a început în anul 2005.

Istorie

Ceptura este o comună localizată în județul Prahova. Aici, soarele strălucește cu 14 zile  mai mult. Astfel, pentru a sărbători acest lucru, producătorii vinului  au lansat gama de vin Cervus. Așa cum îți spuneam și mai sus, istorie cramei Ceptura începe în anul 2005. Poate produce până la 10 milioane de sticle pe an. Vinurile pe care Crama Ceptura le produce sunt: Cervus Magnus Monte, Alb&Negru de Ceptura, Pelin de Ceptura, Dominum Cervi, Astrum Cervi, Cervus Cepturum.

Cervus Magnus Monte

Gama de vin, Cervus Magnus Monte este o gamă premium ce cuprinde 4 sortimente de vin roșu sec, 3 sortimente de vin alb sec și un sortiment rose sec. Cervus Magnus Monte se caracterizează prin arome bogate şi impresionează prin onestitatea gustului şi eleganţă. Această gamă premium de la Crama Ceptura este realizată din cele mai selecte podgorii iar gustul este inconfundabil.

[magento category=”109″ name=”%cervus%”  limit=5 suffix=”Lei”]

Alb&Negru de Ceptura

Alb și Negru de Ceptura se face remarcat printr-o delicatețe aparate. Gama aceasta are doar produse exclusiv din sortarea celor mai buni struguri din Dealu Mare. Este un vin foarte elegant, premium, o completare între soiurile Chardonnay și Fetească Regală. Maturarea lui durează 6 luni de zile. La finalul procesului vei avea aparte de un vin armonios și expresiv perfect pentru serile de vară.

[magento category=”109″ name=”%reserva%”  limit=5 suffix=”Lei”]

Pelin de Ceptura

Pelinul de Ceptura este de culoare roz-somon și aduce în prim-plan aspectul limpede și cristalin. Gustul este dulce-amărui și perfect armonizat. Este caracteristic zonei Dealu Mare – Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească neagră cu aromele specifice de Artemisia absinthium.

[magento category=”109″ name=”%pelin%”  limit=5 suffix=”Lei”]

Dominum Cervi

Dominum Cervi este un vin perfect pentru gama Horeca. Are un gust bine definit, ferm, dar în același timp și catifelat și tandru. Tehnicile moderne prin care este creat acest tip de vin au ajutat la îmbunătățirea gustului și aromei. Poți savura un Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră – VIN ROȘU SEC, Cabernet Sauvignon & Merlot – VIN ROSÉ SEC sau Chardonnay & Fetească Regală – VIN ALB SEC. Rămâne la alegerea ta.

Astrum Cervi

Vinurile din gama Astrum Cervi sunt vinuri de calitate și fine, perfecte pentru toate buzunarele. Este obținut din soiuri de struguri autentice la care se aduagă o tehnologie proprie superioară și modernă. Vinul din gama astrum cervi este limpede și cristalin. Textura este delicată și te face să îl bei numai dacă apuci să îl miroși.

Cervus Cepturum

Vinurile din gama Cervus Cepturum din struguri cultivați în locuri bine definite. Culoarea, gustul și mirosul sunt particulare podgoriei și se pretează pentru orice ocazie. Le întâlnești în mai toate magazinele la prețuri decente. Gustul este proaspăt și fructos.

Așa cum îți spuneam și la început, soarele strălucește cu 14 zile mai mult pe an aici. În aceste 14 zile, strugurii profită de căldura soarelui iar acest lucru îl diferențiază de celelalte vinuri. Roadele culese sunt mai bune, iar vinul de la Crama Ceptura capătă un gust aparte și bine definit.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a