Crama Cricova – Vinul legendă al Moldovei

Cu siguranță cunoști vinul acela învelit în hârtie pe care îl vezi pe rafturile magazinelor. Acela este un vin produs Crama Cricova. Un vin moldovenesc cu istorie și bun gust. Nomen est omen – așa scrie pe stema cramei Cricova, ceea înseamnă Numele este un destin.

Istorie

Totul începe în anul 1952. În această perioadă au început probleme ce țin de păstrarea și maturarea vinurilor. După mult timp, multe căutări și idei, două personalități istorice au propus ca depozite hrubele de unde se extrăgea piatra de construcție. Mai apoi, s-a demonstrat că vinurile produse la Cricova sunt de o calitate nemaipomenită. Printre colecția impresionantă de vinuri deținută de Crama Cricova se numără: Cricova Hârtie, Cricova Chateau, Cricova Orașul Subteran, Cricova Shyraz – ed. limitată, Cricova Vintage, Cricova Virgin, Cricova Vintage, Cricova Prestige, Cricova Licoros, Cricova Pastoral.

Cricova Hârtie

Cricova hârtie reprezintă vinurile suple, produse din diferite soiuri nobile europene, Cricova Hârtie se remarcă prin caracterul fin și moale care este specific soiului. Vinul este unul de tip „comercial” pe care îl întâlnești peste tot.

[magento category=”109″ name=”%hartie%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cricova Chateau

Este un vin foarte bun, un vin de cursă lungă. Moale, fructat, savuros. Se îmbină perfect cu carne, cu brânză sau cu desert. Gustul este catifelat, armonios si rotund și foarte generos la aromă și gust.

[magento category=”109″ name=”%chateau%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cricova Orașul Subteran

Captivant, gustos și elegant, Cricova Orașul Subteran reprezintă cu drept Republica Moldova. Sunt foarte puține crame care au plantații de tip Viorica, un soi foarte aromat și cu caracter. Printre ele, se numără și Crama Cricova.

[magento category=”109″ name=”%orasul%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cricova Shyraz

Acest limited edition, Cricova Shyraz este obținut din struguri atenți recoltați din zona Valea lui Traian. Este un vin complex, cu un gust dulceag și se remarcă printr-o textură prietenoasă și fină. De asemenea, este învechit timp de 12 luni în butoaie din lemn de stejar.

[magento category=”117″ name=”%limitata%”  limit=5 suffix=”Lei”]

Cricova Vintage

Crama Cricova aduce în față un vin fantastic, un rezultat al cupajării de Cabernet Sauvignon în proporție de 45%, Merlot în proporție de 30% și Shiraz în proporție de 25%. Este plin de prospețime și savoare.

[magento category=”109″ name=”%vintage%”  limit=9 suffix=”Lei”]

Cricova Virgin

Este un vin care face parte din gama premium, obţinut din struguri de soi Merlot, culeși manual. Tehnologia folosită în procesul de fabricație este 0, pentru a se păstra cât mai mult gustul strugurilor și pentru a fi un vin cât mai natural.

[magento category=”109″ name=”%virgin%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cricova Prestige

Modul prin care este obținut Cricova Prestige este unul special deoarece strugurii sunt culeși manual din sudul Republicii Moldovei. Este un vin care face parte din gama premium, numai bun de băut alături de fripturi sau carne la cuptor. Este un vin expresiv și nobil, maturat în butoaie de stejar timp de 12 luni.

[magento category=”109″ name=”%prestige%”  limit=5 suffix=”Lei”]

Cricova Licoros

Crama Cricova are două vinur licoroase: Ice Wine Cricova și Zeus. Ice Wine este un vin alb licoros. Este produs conform clasicii germane “Eiswein”. Strugurii sunt recoltați direct din pogdoriile Cricova. Este produs la temperaturi extrem de mici, iar strugurii sunt îngheţaţi. Astfel,prin strobirea lor se obţine un must extraordinar. Zeus este asemănător Ice Wine și are un gust catifelat și lipsit de aciditate.

[magento category=”116″ name=”%wine%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cricova Pastoral

Este un vin roșu, dulce și licoros. Gustul acestuia este catelifelat cu nuanțe de ciocolată și prune negre cu arome bine pronunțate.

[magento category=”109″ name=”%pastoral%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Așadar, sper că ți-a plăcut gama prezentată și te așteptăm să îți faci plăcerile, comandând cel mai bun vin al Cramei Cricova!

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a