Crama Girboiu – O afacere de familie

crama girboiu

Crama Girboiu, așa cum îți spuneam și în titlu este o afacere de familie. Este o cramă nouă, modernă cu o capacitate de procesare și stocare de 1,5 milioane litri de vin.

Istorie

Domeniul Girboiu a căpătat noua identitate în anul 2009. Familia Girboiu și-a folosit numele pentru cramă afacerea fiind 100% cu capital românesc. La scurt timp după ce își capătă noua identitate, crama Girboiu lansează două vinuri importante: gama LIVIA fiind denumit după numele fiicei fondatorului, Livia și gama Bacanta, o gamă premium care corespunde gamei HORECA. Domeniul Girboiu iese în față cu următoarele game de vinuri: Bacanta, Cuartz, Epicentrum, Livia, Tectonic, Varancha.

Bacanta

Crama Girboiu aduce în prim plan gama Bacanta fiind un omagiu pentru zeul Bacchus. Vinurile din această gamă sunt elegante, parfumate și gustoase, care te vor însoți în cele mai frumoase momente din viața ta. Fiecare pahar de Bacanta Special Edition te duce într-o lume unde cu greu poți să ajungi! Pentru Bacanta tămâioasă românească s-au creat 3000 de sticle.

Cuartz

Gama de vin Cuartz este concepută cu migala de către Crama Girboiu. Gustul și textura formează un vin spumant și floral. Este produs pentru a dărui surprize plăcute în orice moment al zilei. Metoda Charmat a venit ca fiind o alternativă la Champagne. Prospețimea, fructuozitatea lui sunt perfecte iar prețul este mai accesibil, transformându-l într-un real succes.

Epicentrum

Epicentrum conține 4 sticle de vin deosebit de bune: Epicentrum Aligote&Muscat Ottonel, Epicentrum Sarba&Plavaie, Epicentrum Rose, Epicentrum Merlot&Cabernet Sauvignon. Este un vin echilibrat, cu un gust deosebit și culori care îți gâdilă privirea.

Livia

Livia este realizat din încrucișarea vițelor de vie de Tămâioasă Românească și Riesling. Livia reprezintă un nume puternic fiind un nume foarte cunoscut în tradiția latină. Un vin cu caracter, vinul Livia este o valoare adevărată, o plăcere excepțională pentru căutătorii de rafinament. Vinurile Livia sunt seci sau demiseci produse din cele mai bune soiuri. Aceste vinuri, Livia, aduc în prim plan tradiția locurilor vrâncene. Sunt vinuri cu unicate cu un caracter puternic și distins.
Tectonic

Gama Tectonic vrea să aducă cu el tradiția și agitația din Vrancea. Vinu a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc. Vinul din gama Tectonic poate fi asociat culinar cu: cotlete de berbecuț, friptură de vânat, branză afumată. 

Varancha

Simbolul cocoșului. Se regăsește peste tot și întruchipează prospețimea fiecărui început. Culorile puternice și deosebite ale acestei game scot în evidență calitățile, energice și pline de viață. Mesajul transmis este plin de optimism și dedicat momentelor speciale. Este un cupaj bun. Este recomandat să mănânci câte ceva înainte de a-l consuma. Spre exemplu, poți degusta un pate de gâscă sau de rață. Datorită produselor savuroase și condimentate îi poți scoate în evidență calitățile deosebite. De asemenea compensează oboseala fiind un vin perfect pentru seară. Vinurile pe care le are în portofoliu Varancha sunt: Varancha Rose, Varancha Merlot, Varancha Fetească Regală, Varancha Syrah&Fetească Neagră, Varancha Cabernet Sauvignon&Merlot, Varancha Chardonnay&Fetească Albă.

Având în vedere gamele de vin pe care ți le-am pus la dipoziție mai sus, sper că vei alege varianta cea mai bună pentru o seară de neuitat!

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a