Crama Hermeziu

crama hermeziu

Podgoria Hermeziu reprezintă un loc unde se află soiuri de struguri renumiți, atât pe plan local, cât și internațional. Crama Hermeziu face parte din grupul Domeniile Lungu – o afacere de familie. Tehnologia este una de ultimă generație. Vinurile produse de către Crama Hermeziu formează o legătură specială cu pământul. Acestea transmit mai departe istoria locului din care provin.

Istorie

Crama Hermeziu s-a înființat în anul 2014 unde se îmbuteliază anual în jur de 1.300.000 L vin. Podgoria se află în județul Iași, localitatea Bivolari cu o suprafață de 150 Ha. Hermeziu reprezintă numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi. Legenda este una veche și destul de interesantă. Pe moșia aceasta a trăit toată familia lui Costache Negruzzi. Brandurile de vin pe care le aduce în atenția noastră sunt: BIB Tube, Păcatele Tinereții, Hermeziu, Vladomira, Scrisori, C’est Soir, Thrubilo.

BIB (Bag in B0x) Tube

Este un concept îndrăzneț, poate chiar cel mai deosebit și îndrăzneț de pe piață, Bag in Box. Crama Hermeziu vine cu 3 variante de BIB, toate 3 seci: Cabernet Sauvignon Rose Sec, Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră Roșu Sec, Sauvignon Blanc Sec.

[magento category=”109″ name=”%Tube%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Păcatele Tinereții

După cum sugerează și numele este un vin nostalgic care te duce înapoi în trecut, în vremurile apuse ale tinereții. Îți amintește de vremurile bune dar în același timp te menține în prezent și te lasă să te bucuri de aromele de fructe pe care le are acest vin.

Hermeziu

Această gamă este formată atât din sticle premium pe care să le savurezi alături de oameni minuați și de prieteni apropiați dar are și sticle la preț redus care se pretează la o seară cu prietenii.

Vladomira

Vladomira este un vin savuros. Strugurii au fost culeși la sfârșit de septembrie, la deplină maturitate iar prin acest lucru, Crama Hermeziu își propune să scoată în evidență aroma strugurilor românești prin această gamă, Vladomira. Îl poți savura alături de brânzeturi, foietaje, salate, carne albă, pește.

Scrisori

Gama Scrisori este formată din: Cuvee Alb, Cuvee Roșu, Cuvee Rose și Scrisori 1, 2 și 5. Numele de Scrisori este inspirat de „Scrisori la un prieten” de Costache Negruzzi. Este singurul vin rose din gama de cupaje ale cramei Hermeziu. După procesul de cupajare, vinul se odihnește timp de 3 luni în diferite recipiente de inox.

C’est Soir

Gama C’est Soir o poți savura la malul mării alături de un apus bun, aproape de marea limpede și curată. Este un vin rose cu arome fructate numai bun de savurat vara la o temperatură optimă. Un vin tânăr și fresh cu un gust plăcut și intens.

Thrubilo

Thrubilo este vinul perfect pentru diminețile de răsfățate de concediu. Este foarte bun și pentru petreceri și cocktailuri. Este de culoare galben-pai, cu o aromă discretă cu note de citrice. Are un gust echilibrat, cremos care îți amintește de mere verzi. Așa cum îți spuneam, se asociază perfect cu aperitive, scoici, fructe de mare sau se poate folosi în preparea diferitelor long drink-uri/cocktailuri.

Albe, roșii sau roze. Oricare dintre aceste vinuri pe care le aduce Crama Hermeziu sunt pline de mister învăluite într-o poveste literară deosebită și unică.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a