Crama Rasova – Vin cu aer de mare

crama rasova

Prezența soarelui este simbolul cramei Rasova. Crama Rasova precum și podgoria sunt situate în Cernavodă, Constanța, aproape de autostrada Soarelui. Se întinde pe 50 de hectare.

Istorie

Crama Rasova este înființată în anul 2015 și îmbuteliază anual 250.000L de vin. Investiția inițială a cramei a fost de peste 5 milioane de euro, iar designul cramei este unul futurist și extraordinar. Brandurile de vin pe care le deține sunt: La Plage, Rasova Premium, Tortuga, Mur, Craft, Nud, Imperfect.

rasova

La Plage

Este un vin care transmite energie şi optimism. Este crocant şi mineral, lejer şi proaspăt.  Aromele acestor soiuri se completează reciproc, într-o fuziune excepțională și dă naștere unui vin de vară extraordinar.

Rasova Premium

După cum îi spune și numele este un vin premium pe care trebuie să îl consumi numai în momente delicate și „premium.” Este un vin direct pe care trebuie să îl consumi alături de preparate rafinate.

Tortuga

Tortuga este o colecție formată din două vinuri: Tortuga Roșu și Tortuga Alb.

Tortuga roșu este robust şi intens, cu o complexitate aromatică extrordinară. Aromele sale sunt bine definite. Maturarea sa durează până la 18 luni și se realizează în butoaie de stejar ce îi conferă o energie aparte. Gustul este bine șlefuit, rotund și bogat.

Tortuga Alb se formează din Chardonnay si Sauvignon Blanc. Este un vin galben-auriu cu diverse arome de fructe galbene.

Mur

Colecția mur este formată din Mur Columna și Mur Mamaia.

Mur Columna este un soi românesc. S-a produs prin încrucișarea soiurilor Pinot Gris și Grasă de Cotnari. A fost o ediție limitată și îmbuteliat în 406 sticle.

Mur Mamaia este un soi românesc. S-a produs prin încrucișarea unor soiuri celebre Merlot, Babeasca Neagră și Muscat Ottonel. A fost îmbuteliat în 976 de sticle. fiind ediție limitată.

Craft

Craft este un vin spumant pe care Crama Rasova îl aduce pe piață. Este un vin spumant, ușor, de vară, realizat în primă fază ca un experiment, dar care s-a concretizat. Astfel, pe piața românească a ieșit un vin spumant premium care provine din podgoriile Murfatlar.

Nud

Așa cum îi spune și numele, Nud, se dezbracă în fața ta fără nici cea mai mică reținere. Sauvignon Blanc este cel care deține aroma, iar în completare vin Feteasca regală și Pinot gris. Alături de aceste 3 soiuri, Nud vine cu un gust elegant, suculent și amplu.

Imperfect

Imperfect se află printre cele mai bune vinuri pe care le deține această cramă. Este de asemenea și una dintre cele mai importante opere ale cramei, deoarece pe sticlă se află poezia „Lecția despre cub” din volumul „Opere imperfecte” scris de Nichita Stănescu. Are o complexitate aromatică destul de rară. Este un vin, modern, opulent și autentic.

După cum ai văzut și tu mai sus, Crama Rasova este o crama premium, cu bun gust. Vinurile sunt atent create după rețete bine puse la punct, iar strugurii sunt iubiți și răsfățați de soare în mare parte din an. Dacă ești curios și vrei să vezi care este procesul de vinificație, poți urmări la locul faptelor întreg procesul cap-coadă, de la culesul strugurilor până la maturarea în butoaie.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a