Crama Viișoara – Vin pentru cunoscători

crama viisoara

Satul Viișoara este situat pe DN 3, la  40 de kilometri de Constanța. Este un sat unde trăiesc în pace români, turci și tătari. Așa a fost dintodeauna. Cu siguranță ai auzit de Crama Viișoara comoara satului cu care se mândresc toți locuitorii și probabil ai și băut vinul lor.

Istorie

Crama Viișoara a fost înființată în anul 1998. Numele de Viișoara se naște în anul 1926. Pana atunci s-a numit Caceamac. Această denumire are în turcă două traduceri diferite, după dialecte diferite:„mancare de cereale”, fie „valea cea frumoasa”. Localnicii sunt de acord cu a doua traducere. Crama Viișoara are o colecți impresionantă de vinuri: Cuvee Ioan – Sec, Chardonnay Barrique David – Sec, Vin dulce Luna, Colecția Conu’ Albu, Colecția Via Maria, Colecția Nostalgia, Colecția Liliana, Miniaturi, Bag in Box.

Cuvee Ioan

Este un vin complex, catifelat cu diferite arome de fructe de pădure combinate cu note de tabac, cafea și ciocolată. Este un cupaj deosebit realizat între Merlot și Cabernet Sauvignon. Se simte de asemenea și atingerea lemnului care îi conferă un gust dulce-condimentat. Este o ediție limitată de 15.000 de sticle, fiind o colecție premium. Este recomandat a se servi cu vânat, carne roșie sau brânzeturi nobile.

Chardonnay Barrique David

Este un vin elegant cu personalitate puternică iar caracterul de Chardonnay se regăsește din plin. Are nuanțe intense de vanilie iar aromele pe care le oferă sunt de miere și alune. Este un vin fermentat și maturat timp de 8 luni în butoaie de stejar. Se recomandă servirea sa alături de legume la grătar, fructe de mare și carne albă. Este o ediție limitată de 1500 de sticle, fiind o colecție premium.

Vin Dulce Luna

Este un cupaj între Tămâioasă Românească, Chardonnay și Traminer. Un vin dulce unde savoarea strugurilor se simte din plin. Este recomandat a se servi alături de ceva dulce și alături de brânzeturi.

Conu’ Albu

Cabernet Sauvingon-ul de la Conu’ Albu, în ciuda numelui, îi se mai spune și regele vinurilor roșii. Este un vin plin care îți surprinde plăcut simțurile cu arome de fructe de pădure. Are un gust specific zonei sale. Se recomandă a fi savurat alături de carne roșie și mâncăruri grele. De asemenea și celelalte soiuri de vin din această colecție sunt extrordinar de bune.

Colecția Via Maria

Via Maria este un vin răcoros de vară, proaspăt cu diferite arome: de măr copt, grapefruit și are și o tentă minerală. Este și mai gustos dacă este servit alături de pește sau carne de pasăre. Este un vin echilibrat, pe care trebuie să îl servești cât se poate de rece.

Colecția Nostalgia

Este o colecție discretă cu gust de prune usate, coacăze negre și nuanțe de scorțișoară. Este complex și distinct ceea ce îi oferă un avantaj. 
Poate fi consumat alături de brânzeturi aromate sau la orice tip de grătar. PS – Este și mai gustos servit alături de câțiva prieteni apropiați.

Sper că te-am făcut curios și vei degusta vinurile acestei Cramei Viișoara, unde strugurii sunt culeși 100% manual iar soarele ajută la creșterea lor corectă. De aceea vinul iese deosebit de bun cu arome gustoase.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a