Crama Vișinescu – Domeniile Săhăteni

crama visinescu

Viile Crama Vișinescu se află situate în mijlocul zonei viticole Dealu Mare. Este o zonă foarte cunoscută datorită calității strugurilor şi a producţiei viticole.  Cele 82 hectare ale companiei se află în satele Săhăteni, Naeni și Finţeşti şi beneficiază de expunere spre partea de sud. Pivniţa subterană este dotată cu butoaie şi barrique-uri din stejar.

Istorie

Povestea acestei crame a luat naștere în anul 2003, atunci când Aurelia Vișinescu a pus bazele companiei Domeniile Săhăteni, având sprijin din partea asociatului său, Steve Cacenco. Aureli Vișinescu este foarte îndrăgostită de natură și astfel a început să studieze enologia, aflându-se la Unviersitatea de Horticultură în ultimii ani de studiu. Ea a fost foarte atrasă și fascinată de povestea din spatele băuturii lui Bahus. Pasiunea pentru vin a dat roade iar rezultatele nu au întârziat să apară, și anume, visul său de a avea propriile plantații și propria cramă. Astăzi, Crama Vișinescu / Domeniile Săhăteni reunește 82 ha de viță de vie. De asemenea, are și o unitate de vinificatie cu capacitate de până la 1.000.000 sticle pe sezon. Colecția de vinuri pe care o deține este următoarea: Nomad, Artisan, Karakter, Anima, Arbora, Signum, Promessa.

Nomad

Nomad este un vin pe care Aurelia Vișinescu l-a avut în gând atunci când s-a întors din podgoriile Lumii Noi. Vinul Nomad de la Crama Vișinescu este un vin modern, ce te îndeamnă către experiențe noi și leagă oamenii între ei într-un mod plăcut. Cu acest tip de vin, găsești drumul către povești inedite și simți că trăiești o bucată muzicală sau te bucuri de aroma artei culinare. Lumea este un puzzle pe care îl poți rezolva numai dacă servești un pahar de Nomad.

Artisan

Artisan este dedicat soiurilor românești. Este specific zonei Dealu Mare și, desigur, poartă semnătura și personalitatea Aureliei Vișinescu. Datorită acestui lucru, acest vin, Artisan, nu dorește a fi un vin perfect sau standard, ci mai degrabă, sunt vinuri vii. Este o linie de vinuri perfectă dacă vrei să încerci ceva nou.

Karakter

Karakter, așa cum reiese și din numele său, este un vin cu caracter, care vorbește despre minuățiile pământului. Este dedicat soiurilor internaționale și te surprind încă de la prima degustare, mângâindu-ți papilele gustative. Vinuri cu personalitate și multă modestie.

Anima

Anima este un lot limitat fiind rezultatul celor mai buni struguri din cei mai buni ani. Anima reprezintă sensibilitatea și pasiunea Aureliei Vișinescu. Aceasta a transpus aceste calități în acest vin, creând o serie limitată așa cum sunt toate lucrurile de calitate. Are un gust luxuriant și este plin de surprize.

Arbora

Arbora reprezintă evoluția completă a vieții și este un rod al naturii. Este un vin viu, într-o continuă evoluție.

Signum

Vinurile Signum reprezintă pasiunea pentru enologie dar și dragostea pentru natură. Aceste vinuri sunt destinate descoperirii.

Promessa

Nu promitem nimic. Promisiunile se fac doar atunci când se pot onora. Acesta un motto după care se ghidează acest vin. De altfel, vinul aduce cu el calitate, savoare și bună dispoziție.

Dacă vrei să ajungi aici, la Crama Vișinescu, accesul se face din Drumul Național 1B, aflat la 7km de orașul Mizil.

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a