Creveti cu vin la tigaie

creveti cu vin

Probabil că ai auzit de faimoasa și gustoata rețetă de creveți cu vin. Este o rețetă premium, ușoară pe care o poți savura pe malul mării alături de un pahar cu vin împreună cu iubita ta. Dar, care este vinul potrivit pe care să îl folosești pentru a prepara această rețetă nemaipomenită ?

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara creveți cu vin ?

Creveți – Dimensiunea creveților pe care o alegi depinde de tine, dar recomandați sunt creveții extra-mari pentru această rețetă. Asta înseamnă că pentru un kilogram de creveți, vei avea aproape 25 de creveți.

Plante Aromatice – Această rețetă este simplă și nu cere multe ingrediente. Când vine vorba de aromă în această rețetă, usturoiul este o necesitate, iar dacă îl ai la îndemână, ceapa este și ea bună. Usturoiul adaugă multă aromă, iar ceapa îi conferă dulceață și se topește în sosul de unt cu usturoi. Pe lângă usturoi și ceapă, adaugă un praf de fulgi de ardei roșu zdrobiți pentru a condimenta un pic rețeta.

Ulei de măsline și unt – Uleiul de măsline se folosește pentru a găti usturoiul, ceapa și creveții. Apoi poți folosi unt pentru a prepara un sos.

Vin alb  – Vinul este cea mai importantă componentă a acestei rețete. Ai grijă ce vin folosești. Mai jos găsești câteva informații despre ce trebuie să folosești.

Lămâie și pătrunjel – Adaugă atât suc proaspăt de lămâie, cât și pătrunjel proaspăt tocat spre sfârșitul rețetei. Lămâia menține sosul iar pătrunjelul adaugă culoare și îi dă un gust fresh.

Ce vin se folosește pentru a prepara creveți cu vin ?

Folosește un vin alb de bună calitate. Îți recomand un Sauvignon Blanc pentru a prepara această rețetă gustoasă. De asemenea, poți folosi un Pinot Grigio sau Chardonnay. Vinul alb uscat este recomandat pentru creveții clasici. Caută un vin alb uscat și crocant. Rețeta necesită jumătate de cană, așa că restul de vin îl poți folosi pentru a-l savura alături de creveți. 

[magento category=”116″ name=”%blanc%”  limit=3 suffix=”Lei”]

[magento category=”116″ name=”%chardonnay%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Vinul poate fi omis complet pentru rețetă, dar nu este deloc recomandat. Dacă vrei să mănânci ceva bun, trebuie neapărat să introduci vin în această rețetă.

Sfaturi pentru a prepara cei mai bun creveți cu vin

  1. Pregătește toate ingredientele în bucătărie într-un loc unde poți curășa ușor, dacă este posibil. Această rețetă gătește rapid și este foarte bună. De exemplu, nu cred că dorești să bagi capul în frigider în căutarea vinului, în timp ce creveții gătesc pe aragaz. Creveții prea fierți devin precum cauciucul, duri și deloc plăcuți de mâncat.
  2. Creveții se gătesc într-o combinație de unt/ulei pentru a preveni arderea untului. Poți folosi un pachet de unt dacă dorești. Dar reține că vor începe să se rumenească iar creveții trebuie gătiți. Cu toate acestea, aroma unui amestec de unt / ulei este foarte gustoasă.
  3. Creveții mari sunt foarte buni pentru prepararea lor cu vin! Sunt grași și suculenți și perfecți pentru o seară de neuitat! Dacă ai posibilitatea să găsești creveți sălbatici, folosește-i cu încredere. Au o aromă mai bună, o culoare mai bună și mult mai sănătoasă față de fructele de mare crescute în mod nenatural.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a