Cuba Libre – Reteta si istorie

cuba libre

Nu cred că nu ai auzit de faimoasa băutură Cuba Libre pe care o întâlnești la fiecare petrecere. Este o băutură de vară, răcoroasă dar pe care trebuie să o consumi cu foarte mult cap ca să nu ajungi în cap. Cuba Libre poate fi o plăcere atunci când este bine făcut și ar trebui să fie mereu savurat înghițitură cu înghițitură.

Ce este Cuba Libre ? 

Cuba libre este o băutură populară mixtă, foarte gustoasă. Această băutură mixtă simplă este similară cu romul și Cola, dar sucul proaspăt de lime, ușurează amestecul și taie dulceața cola, este ceea ce îl deosebește de amestecul basic dintre rom și Cola. Lime-ul trebuie să fie proaspăt (nu dintr-o sticlă) pentru a menține băutura autentică. Tradus din spaniolă, numele înseamnă „Cuba liberă”, o frază care a fost popularizată în jurul războiului spano-american și folosită pentru a sărbători faptul că țara Cuba a fost eliberată de sub stăpânirea spaniolă.

Istoria Cuba Libre

Există mai multe povești diferite cu privire la modul în care a apărut acest cocktail, dar un lucru sigur este că nu s-a întâmplat decât după ce Coca-Cola a sosit în Cuba în jurul anului 1900. O versiune populară a originii băuturii este că a fost inventată la Baroul american din Havana, unde un grup de soldați americani sărbătoreau faptul că i-au învins pe spanioli în războiul spano-american. Un căpitan al armatei americane a comandat rom Bacardi cu Coca-Cola și o felie de lime și a strigat „Por Cuba libre!”, care a fost un strigăt popular de de război. Fraza a devenit instantaneu numele cocktailului.

Coca-Cola și-a dat seama de popularitatea apei minerale în Cuba și a înființat o fabrică de îmbuteliere în 1906. Când SUA a plasat un embargo asupra exporturilor de Coca-Cola către Cuba în 1960, cubanezii au început să facă Cuba Libre cu TuKola.

Câte calorii are Cuba Libre ?

Raportat la 100ml, are următoarele valori nutriționale:

  • 191 kcal
  • 17g carbohidrați

Rețetă Cuba Libre

  • Rom. De preferat se folosește rom negru. Dar nu este neapărat o regulă.

[magento category=”108″ name=”%bacardi%”  limit=8 suffix=”Lei”]

  • Coca-Cola
  • Suc de lime proaspăt

Cum se prepară Cuba Libre ? 

  • Adaugă sucul de lime prima dată.
  • Adaugă cuburi de gheață.
  • Toarnă romul iar apoi pune Coca-Cola.
  • Amestecă ușor, cu o linguriță.

Cât de tare este această băutură ?

Cuba „liberă” este o băutură mixtă destul de ușoară. Conținutul său real de alcool va varia în funcție de tăria romului și de cantitatea de cola pe care o vei folosi. Este perfect normal pentru acest tip de băuturi și este cam la fel de puternic ca un pahar de vin.

În mod normal, Bacardí completează băutura, ajutând la crearea sa. Și, conform tradițiilor companiei, romul Bacardí a fost disponibil și în timpul independenței cubaneze pentru a potoli setea și a celebra libertatea națiunii insulare atunci când a scăpat de sub dominarea spaniolă. Dar, din punct de vedere tehnic, băutura nu necesită un anumit rom, ceea ce înseamnă că poți alege romul pe care îl preferi. Nu mai sta pe gânduri și prepară-ți băutura ta preferată pe care să o bei alături de prieteni!

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a