Bourbon – Tot ce trebuie sa stii despre bourbon

bourbon

Astăzi, îți voi prezenta bourbon – ghid pentru îmcepători, ce este, când este bine să îl consumi, cum și cu ce să îl amesteci ? Mai jos vei găsi lucruri interesante pe care ar trebui să le știi despre acest whisky.

Ce este bourbon ?

În termeni simpli, „bourbon” se referă la whisky distilat, care este fabricat din cel puțin 51% porumb. Poate fi fabricat oriunde pe Pământ dar adevărata băutură provine din America. De asemenea, acestea trebuie fabricat în mod corespunzător și are nevoie de un anumit tip de îmbătrânire.

Istorie bourbon

Numele său provine de la o dinastie regală franceză. Numele lor de familie? Bourbon. Dinastia lor, ajunge până la mijlocul secolului al XIII-lea și se mândrește cu descendenți faimoși ca Ludovic al XIV-lea (alias Regele Soare) și Ludovic al XVI-lea (alias „Regele care a fost decapitat”). Cu toate acestea, este important de menționat cât de puțin probabil este ca whisky-ul bourbon să fie numit direct după regalitatea franceză. În orice caz, bourbonul s-a născut atât din necesitate, cât și din ingeniozitate. 

De-a lungul secolului al XIX-lea, bourbonul a crescut și a crescut în popularitate, fiind mai ieftin decât băuturile din import, relativ ușor de distilat datorită abundenței porumbului.

Din 1920 până în 1933, interdicțiile au distrus multe distilerii. La sfârșitul secolului al XX-lea bourbonul a avut parte de o adevărată renaștere.

Bourbon vs Whisky

Bourbon și whisky sunt adesea comparate direct. De fapt, bourbonul este un tip de whisky, la fel cum Cabernet Sauvignon este un tip de vin. În timp ce bourbonul este obligat în mod legal să fie fabricat folosind porumb de calitate, whisky-ul poate fi distilat din grâu, secară, orz sau porumb. Rezistența la distilare a whisky-ului nu trebuie să depășească 190 de puncte de tărie (cu 30 de puncte de tărie mai mare decât bourbonul) și poate fi fabricat oriunde în lume.

Cocktail-uri cu bourbon

1.Old Fashioned – Simplu și fascinant. Rețeta este incredibil de ușoară, accentuând ingredientul principal. Băutura este o alegere excelentă atunci când dorești să scoți în evidență bourbonul și să lași cu adevărat să strălucească nuanțele subtile ale acestuia.

[magento category=”105″ name=”%bourbon%”  limit=8 suffix=”Lei”]

2.Manhattan – Nu există mari secrete pentru succesul Manhattanului. În timp ce îl poți prepara cu orice tip de whisky, bourbonul este ales de majoritatea băutorilor.

3.Kentucky Coffee – Whisky-ul și cafeaua sunt făcute unul pentru celălalt. În cafenelele din Kentucky, duo-ul este îmbunătățit cu lichior de miere pe bază de whisky, oferind o notă dulce, cu ceva mai mult alcool. Din nou, cu cât bourbonul este mai puternic, cu atât mai bine.

Lucruri interesante despre bourbon

  1. Tot bourbonul este whisky, dar nu și invers. Prin definiție, whisky-ul este distilat din piure de cereale fermentat – soiurile de cereale includ grâu, secară, orz și porumb – și apoi învechite în butoaie de lemn. Pentru a fi bourbon, trebuie să fie produs în America și fabricat din 51% porumb.
  2. Conform legii, trebuie să fie învechit într-un butoi de stejar alb, nou-nouț, carbonizat, pentru a fi numit whisky bourbon. După ce butoaiele au fost folosite o singură dată, acestea nu mai pot fi folosite din nou pentru prepararea acestuia.
  3. Distilarea la domiciliu este ilegală – așa că nu încerca asta acasă!

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a