Crama Tohani – Vinuri creative de la Tohani

crama tohani

Crama Tohani este o cramă istorică pe care fiecare dintre noi o cunoaște. Tohani creează vinuri inedite, unde fiecare vin are povestea lui.

Istorie

Domeniul Tohani a stat sub semnul regalității. Această perioadă este cea mai cunoscută perioadă a locului. În anul 1930 Principele Nicolae al României, devine proprietarul domeniului Tohani. Aici o întâlnește pe Ioana Dumitrescu Doletti, o fată din Tohani. Principele Nicolae, renunță astfel la tron și își urmează vocea inimii. Acesta se căsătorește cu frumoasa Ioana Dumitrescu Doletti în secret. Principele și-a pierdut drepturile regale, dar Ioana Doletti și moșia de la Tohani au rămas pasiunea lui până în ultimul moment.

După ce a fost prealuată de statul român în anul 1948, Crama Tohani  este privatizată în anii 2000 și se moderniează complet. Vinurile pe care le aduce Crama Tohani sunt: Siel, Moșia de la Tohani, Wine Chocolate, Flori de Gheață, Princiar, Valahorum, Cuvee Nicolae & Dolette, Arum, Moșia de la Tohani – Special Reserve, Principele Radu,.

Siel

Tohani aduce un vin semnat de Albertus Van Der Merwe, un oenolog sud-african. Acesta vine cu influențe noi pe piața românească iar vinul acesta este cu siguranță un vin despre tine. Gustul Siel de la Tohani amintește de vară iar tot aici se regăsesc și aromele de fructe exotice, cu note de gutui și polen.

[magento category=”109″ name=”%siel%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Moșia de la Tohani

Acest vin este dedicat special viței de vie, cele mai puternice reprezentări ale vieții. Este un vin special, gustos, care ne arată sensul vieții.

[magento category=”109″ name=”%mosia%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Wine Chocolate

Wine Chocolate. Un vin senzațional, un răsfăț total. Ceva aproape unic în România. Pentru acest vin se folosesc struguri recoltați la supracoacere. Mai departe, vinul este înobilat în baricuri de stejar franțuzesc. Astfel, se obține un gust unic și fin de ciocolată. Gustul este dulce-amărui iar ciocolata iese în evidență cu o notă de ciocolată amăruie.

[magento category=”109″ name=”%chocolate%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Flori de Gheață

Flori de Gheață este un vin alb dulce pe care îl aduce Crama Tohani în prim-plan. Acesta este un vin al frigului. I se spune așa, deoarece strugurii sunt culeși la primele înghețuri din vie. Este un vin proaspăt și delicat cu note de piersici și caise, ananas, migdale și vanilie.

[magento category=”109″ name=”%flori%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Princiar

Princiar este o gamă ce reprezintă o expresie sinceră a soiurilor de struguri. Vinurile Princiar sunt vinuri nobile care recrează farmecul vechilor festinuri.

[magento category=”109″ name=”%princiar%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Valahorum

Această colecție, numită Valahorum aduce un omagiu celor mai bune și apreciate zone viticole ale României, adunând vinuri premium, de calitate superioară. Este un vin realizat din struguri de busuioacă de Bohotin.

[magento category=”109″ name=”%valahorum%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Gama Cuvee

[magento category=”109″ name=”%dolette”  limit=8 suffix=”Lei”]

Gama Cuvee este alcătuită din câteva sticle de vin. Este o gamă dedicată istoriei Tohanii și a familiei regale a României. Conține vinuri pline de noblețe și pasiune.

[magento category=”109″ name=”%nicolae%”  limit=8 suffix=”Lei”]

 

Arum

Arum este un vin dulce cu note de citrice grapefruit, floare de portocal, smochine uscate, polen, miere și salcâm. Face parte din soiul Tămâioasă Românească,

[magento category=”109″ name=”%arum%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Apogeum

Gama Apogeum provine dintr-o plantație veche de 50 de ani. Strugurii folosiți, de Fetească Neagră fac din Apogeum un vin rar și unic. 24 de luni, atât de mult trebuie să stea Feteasca Neagră în barique la care se adaugă și 12 luni cât timp stă în sticlă.

[magento category=”109″ name=”%apogeum%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Maestro

După cum sugereazp și numele este regele vinurilor roșii de la Tohani. Este foarte generos în diferite arome precum coacăze negre, cireșe, afine și gemuri dulci. Aici se adaugă și mici note de vanilie și lemn. Este un vin foarte catifelat.

[magento category=”109″ name=”%maestro%”  limit=8 suffix=”Lei”]

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a