Domeniile Sâmburești – Soiuri oltenești medaliate

Cu siguranță cumpărându-l mereu, te-ai întrebat măcar o singură dată de unde provine numele acesta impunător Domeniile Sâmburesti. Sau, măcar te-ai întrebat care este istoria acestui domeniu. Greu de crezut, ținând cont de faptul că poate l-ai băut la un șpriț cu prietenii de fiecare dată. Dar, dacă tot ai ajuns aici și vrei să cumperi un vin bun, ce-ar fi să afli și puțin despre Domeniile Sâmburești.

Istorie

Numele de Sâmburești vine de la numele dealului Sâmburul. Satul Sâmburești există încă din secolul al XVI-lea. Domeniile Sâmburești au aparținut unor oameni istorici de seamă, printre care și Theodosie Rudeanu, om de bază al voievodului Mihai Viteazu. Podgoria a fost pusă la încercare de multe ori de-alungul timpului, ajungând după revoluție chiar în pragul falimentului, dar redresându-se ulterior. Domeniile Sâmburești au cele mai renumite soiuri naționale și internaționale ca: Feteasca Regală, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Chardonnay, Merlot.

De altfel, în colecția lor găsești:

  • Chateau Valvis
  • Domeniile Sâmburești
  • Sâmburel de Olt

Chateau Valvis

Chateau Valvis este o gamă care conține 3 vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay. Toate cele 3 vinuri fac parte din gama premium și sunt printre cele mai iubite vinuri ale românilor. Eleganță, rafinament și bun gust. Acestea sunt cele 3 calități care te vor face să bei vinul. Chateau Valvis: pe lângă misterul din aroma de ciocolată poți regăsi și scorțișoara, dar și stilul delicat, care devine mai suculent și mai gustos la temperaturi scăzute, ceea ce îl face ușor de asociat oricărui fel de mâncare, mai ales vara. Învechit în butoaie de stejar, acest vin este conceput pentru un public pretențios. Chardonnay este un vin echilibrat care păstrează trecutul dar în același timp reușește să fie și un vin modern cu o aromă discretă.

[magento category=”116″ name=”%samburesti%”  limit=5 suffix=”Lei”]

Domeniile Sâmburești

Este o colecție ce cuprinde mai multe tipuri de vin: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Rouge de Roumanie, Pinot Noir, Chardonnay, Roze, Sauvignon Blanc. Domeniile Sâmburești aduc laolaltă un mariaj de vinuri bune pentru a vă oferi unul și mai bun, pentru a avea de unde alege vinul perfect. Colecția Domeniile Sâmburesti face parte din gama Horeca fiind un vin accesibil tuturor, pe care îl întâlnești în mai toate meniurile restaurantelor. De altfel, Pinot Noir-ul de Sâmburești este flexibili și îl face potrivit oricărui fel de mâncare, dar mai ales cărnii de rață și ciupercilor.

Sâmburel de Olt

Colecția este reprezentativă pentru Domeniile Sâmburești cu vinuri precum: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Fetească Regală Demidulce, Fetească Regală Demisec, Sauvignon Blanc. Numai bun pentru mesele tradiționale românești, colecția Sâmburel de Olt îți prezintă vinuri de la cele mai autoritare până la vinuri fine și prietenoase. Feteasca regală a Domeniilor Sâmburești este tocmai potrivită pentru chefurile românilor care țin 2 nopți și 2 zile.

Acum că ai aflat despre Domeniile Sâmburești, ce vin ai vrea să încerci prima dată ținând cont de istoria bogată pe care o are și distincțiile primite ? Aici, după cum ai citit se poate bea un vin tradițional, îmbuteliat în conformitate cu standardele de igienă cele mai curente. Cele mai bune vinuri rezultă din combinaţia vechi și nou.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a