Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul Coroanei Segarcea reprezintă, de fapt, un grup de societăți comerciale. Aceste societăți comerciale aparțin Statului Român iar venitul asigură parțial finanțarea activității instituției Coroanei României.

Istorie

Istoria Domeniului Coroanei Segarcea este plină de peripeții și foarte lungă. Este un vin plin de istorie. Segarcea, pământ aflat sub conducerea monarhiei. Parlamentul României, a decis ca în anul 1884, la 3 ani de la încoronarea Regelui Carol I, să îi încredințeze 12 dintre cele 1.200 domenii ale statului, din cauza incapacității de a acoperi cheltuielile casei regale. Vinurile de la Domeniul Coroanei Segarcea au câștigat de-alungul anilor foarte multe premii și concursuri. În anul 1929, Domeniul Coroanei Segarcea a primit permisiunea de a produce vinuri sub Denumire de Origine Controlată. Acest lucru a reprezentat cea mai înaltă treaptă de calitate recunoscută vreodată în România. Domeniul Coroanei Segarcea este alcătuit din următoarele colecții: Prestige, Elite, Principesa Margareta, Minima Moralia, Marama, Vardo, Simfonie, Soiuri Rare, Sărut, Roze, Bag-in-Box, Vinuri de colecție.

Prestige

Această gamă, Prestige este creată sub blazonul regal și este alcătuită din 3 vinuri roșii și 5 vinuri albe. Este o gamă care păstreaza valorile fondatoare și este destinată gamei HORECA și magazinelor specializate în vinuri. Gama Prestige este o gamă premium și destinată băutorilor de vin cărora le place frumusețea vieții. Prestige vorbește despre pasiunea pentru vița de vie.

[magento category=”109″ name=”%marselan%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Elite

Gama de vinuri Elite, poartă însemnele regale ale panglicii cu crini. Vinurile din gama Elite sunt în general vinuri seci, cele roșii fiind produse printr-o tehnică specială. Tehnica folosită se numește delestage și permite obținerea unor vinuri fructate și proaspete.

[magento category=”109″ name=”%elite%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Principesa Margareta

Principesa Margareta este o colecție specială de vinuri. Domeniu Coroanei Segarcea a creat acest vin ca fiind un semn de respect față de caracterul nobil al Principesei Margareta. Reputația sa impecabilă a creat acest vin cu trăsături nobile, format din două sticle: Viognier baricat / Viognier nebaricat Pinot Gris / Chardonnay și Marselan baricat.

Minima Moralia

Gama Minima Moralia reprezintă valorile umanității. Vinul se intitulează astfel deoarece lucrurile nu se fac cu jumătăți de măsură ci trebuie căutată perfecțiunea. Mai mult, gama aduce în prim-plan onoare, respect, dăruire, speranță, recunoștință și sinceritate. Totodată sunt și numele unor cupaje deosebite și mature pentru a putea atinge perfecțiunea. Rafinamentul acestor vinuri te ajută să îți șlefuiești un caracter puternic.

Marama

În gama Marama poți întâlni modestie și meșteșug. Simbolurile acestea se răfrâng asupra celor 6 vinuri din soiuri românești 100%. Țesătura de bumbac cea mai fină se împodobea pe vremuri cu motive geometrice dar ale căror înțeles s-au pierdut în prezent. Aceste motive geometrice pierdute, le vei regăsi pe eticheta gamei Marama, un vin care păstrează tradițiile și istoria.

Soiuri Rare

Gama „Soiuri rare” reprezintă o mini colecție formată din 3 vinuri: Tămâioasă Roză, Viognier, Marselan 2013. Viognier 2013 este un vin care a câștigat Diamantul la Concurs International de Vins de Gastronomie. Un conucrs desfășurat în Paris care a ajuns la a-7a ediție.

Acestea fiind spuse și relatate, trebuie neapărat să încerci vinurile Domeniului Coroanei Segarcea. Sunt vinuri premium, cu istorie, tradiție pe care nu ar trebuie să le ratezi nicidecum!

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a