Top 5 cele mai bune cocktailuri de vara – Ghid si necesar

ghid cocktailuri

Cum poți rezista oportunității de a prepara un cocktail gustos și răcoros? A învăța cum să amesteci băuturile este distractiv și nu este deloc dificil. Dacă dorești să pătrunzi mai adânc în lumea barului – indiferent dacă ești începător sau profesionist -, atunci te invit să citești acest ghid de cocktailuri. Cu instrumentele de bază și câteva sfaturi și trucuri, următoarele băuturi pot fi mai bune decât oricare altele pe care le-ai preparat înainte.

1. Mojito

Mojito completează perfect atmosfera de vară cu un gust proaspăt de mentă. Amestecul de rom alb, mentă, suc de lămâie, zahăr și apă minerală este clar și curat.

2. Cosmopolitan

Preparatul amețitor compus din vodcă, triplu sec, suc de lime și suc de afine reușește să surprindă. Mulți băutori de vodcă preferă gustul mai curat și ușor acru al Cosmopolitanului. Două elemente esențiale pentru băutură sunt sucul de afine și Cointreau Triple Sec.

3. Mai Tai

Mai Tai este un cocktail cu un gust tropical fructat, dulce și vibrant. Amestecul de rom deschis sau dark, curacao de portocale, sirop orgeat și suc de lime reprezintă un simbol al culturii tahitiene încă de la crearea băuturii.

4. Pina Colada

Clasicul cocktail tropical are un aspect și un gust distinctiv. Este mai mult un smoothie decât o băutură alcoolică. Amestecul modest, dar perfect de lapte de cocos, rom și suc de ananas a fost printre preferatele băutorilor de cocktailuri.

5. Margarita

Amestecul simplu de tequila, triplu sec și suc de lime este mixul perfect. Cocktailul este prezentat în general într-un pahar cu sare pe margine. Cocktailul a fost adaptat, de la lime-ul tradițional, cum ar fi zmeura, piersica sau căpșuna.

Ce se folosește la prepararea cocktailurilor alcoolice

Gin

[magento category=”107″ name=”%gin%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Rom

[magento category=”108″ name=”%rom%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Whisky

[magento category=”105″ name=”%whisky%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Vodka

[magento category=”106″ name=”%vodka%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Tequila

[magento category=”110″ name=”%tequila%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Coniac

[magento category=”115″ name=”%conia%”  limit=3 suffix=”Lei”]

Acestea sunt principalele tării care se folosesc în general pentru prepararea cocktailurilor alcoolice, prezente în acest scurt ghid de cocktailuri.

Ghid ustensile esențiale pentru prepararea cocktailurilor

Măsură bar – Precizia este esențială atunci când faci un cocktail bun, iar o măsură este un instrument care nu trebuie să lipsească. Este un instrument foarte important pe care trebuie să îl deții.

Shaker – Shakerul este cel mai fun instrument de preparare a cocktailurilor. Există mai multe tipuri de shaker-uri, dar cele mai populare sunt shaker-ul tradițional Cobbler Cocktail și Boston Shaker. 

Linguriță de bar – Nu este o lingură pe care o folosești în bucătărie. Este o lingură de metal cu mâner lung și în spirală, excelentă pentru a amesteca băuturile. Mânerul spiralat lung este astfel încât să poți turna băutura de-a lungul spiralei pentru a crea cocktail-uri stratificate.

Pisălog – Pentru cocktailuri precum Caipirinha sau Mojito, aveți nevoie de un pisălog pentru a presa ierburile în pahar.

Storcător de citrice – Probabil ai deja un storcător de citrice. Cocktailurile au un gust mult mai bun atunci când folosești suc proaspăt, așa că, folosește storcătorul tău de citrice pentru a obține suc proaspăt chiar acasă.

Pahare – Paharele sunt de asemenea foarte importante și te vor ajuta foarte mult la servirea unui cocktail. Există mai multe tipuri de pahare:

  • Cocktail – este un pahar conic, cu picior.
  • Collins – este un pahar înalt, îngust.
  • Flutte – este singurul pahar special folosit pentru șampanie.
  • Goblet – este folosit deseori pentru cocktailuri cremoase.
  • Highball – este un pahar înalt, folosit pentru long drinks.
  • Hurricane – este paharul care se folosește la cocktailuri precum Pina Colada.
  • Old Fashioned – este un pahar scurt și rotund care se folosește la servirea whisky-ului.

Acestea sunt instrumentele principale care te vor ajuta la preparea cocktailurilor. Sper că ți-a fost de folos acest ghid de cocktailuri prezentat mai sus.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a