Hugo Cocktail – O băutură „la modă”

hugo cocktail

Hugo Cocktail este o băutură de care probabil auzi tot mai des în ultima vreme. Acest Hugo Cocktail este răcoritor și încântător, de vară, cu mentă proaspătă, lime, sirop de flori de soc, Prosecco și apă minerală! Este nemaipomenit pentru o seară perfectă alături de prieteni! Acum, îl poți găsi în toată Europa chiar și la sticlă.

Pronunțat oo-go în italiană, Hugo Cocktail este răcoros și ușor. Este perfect pentru a-l savura pe o promenadă de pe malul lacului, sau în timp ce iei masa în aer liber.

Siropul dulce de flori de soc adăugat în băutură produce o schimbare binevenită, deoarece cocktailul acesta este asemănător cu Aperol Spritz. 

Ce este Hugo Cocktail ?

Cocktailul a fost creat în 2005 de un barman italian numit Roland Gruber în Naturno ca alternativă la Spritz. În rețeta originală, Gruber a folosit sirop de lămâie, dar nu la multă vreme după aceea l-a înlocuit cu siropul de soc. Numele „Otto” a fost ales inițial pentru creația lui Roland. Cu toate acestea, în cele din urmă și-a schimbat numele în „Hugo”, deoarece suna mai bine. 

Rețetă Hugo Cocktail

Mentă: Îi dă un aer fresh și răcoritor. 
Lime: Câteva felii de lime adaugă o aromă plăcută care echilibrează siropul dulce.
Sirop de soc 30ml: Floral, dulce și delicios! Poți face singur sirop de soc sau îl poți cumpăra online.
Prosecco 70ml: Un vin spumant alb dry din orașul Prosecco-ului din nordul Italiei.
Apă minerală 20ml: Poți utiliza orice tip de apă minerală. 

hugo cocktail 1

Cum se prepară Hugo Cocktail ?

  • Freacă menta între palme. Trebuie să freci menta între palme sau poți face acest lucru chiar în paharul de servire cu o linguriță. Acest lucru va face ca uleiurile să se îmbine pentru a transimte toată acea aromă gustoasă de mentă. 
  • Adaugă siropul de flori de soc.
  • Adaugă Prosecco.
  • Adaugă apa minerală.
  • Amestecă un pic apoi servește și savurează-l!

Sfaturi pentru un Hugo Cocktail reușit

Pentru a obține măsurătorile exacte, cel mai bine ar fi să folosești un pahar gradat pentru măsurarea lichidelor.
Acest cocktail este un pic mai dulce datorită siropului de soc, așa că, dacă îl preferi mai puțin dulce, poți adăuga mai puțin sirop de soc. Asigură-te că prosecco-ul tău a fost la frigider timp de cel puțin câteva ore. Astfel, Hugo va fi extrem de rece (și va avea un gust mai bun!)
Această băutură este servită în mod tradițional într-un pahar de vin. Dar, îl poți servi chiar în pahare de long drink.

Diferența dintre Hugo Cocktail și Aperol Spritz

Hugo este un tip de Spritz, un cocktail simplu făcut dintr-un amestec de vin și apă. Se crede că Spritz a apărut în timpul guvernării Habsburgice din zona Veneto a Italiei în anii 1800. Aperol Spritz rămâne un aperitiv italian preferat până în prezent, dar aroma sa amară lasă de dorit. Hugo a fost creat ca o alternativă la Aperol Spritz, fiind mult mai dulce și mai prietenos.

Sper că ți-a plăcut rețeta prezentată și acum îl savurezi pe terasă alături de o mâncare bună!

hugo cocktail 3

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a