Irish coffee – Care este cea mai bună rețetă ?

irish coffee

Cu siguranță ai auzit de Irish Coffee, celebra cafea cu whisky. Dar oare este bună o cafea irlandeză preparată cu whisky bună pentru sănătatea ta ? Astăzi, îți voi prezenta câteva ceva despre celebra cafea irlandeză.

Povestea Irish Coffee

Cafeaua irlandeză s-a născut într-o noapte de iarnă tipic furtunoasă pe coasta sălbatică de vest a Irlandei, în 1942. În acel moment, la începutul anilor 1940, coasta de vest a Irlandei, în special Foynes din Limerick era una dintre destinațiile cheie de oprire pentru călătoriile cu avionul între Europa, Statele Unite și Canada. În această noapte celebră, un avion de pasageri cu destinația New York a trebuit să se întoarcă la Foynes, din cauza furtunilor din Atlantic. În această etapă, Foynes se obișnuise să-i întâmpine pe călători obosiți, inclusiv pe numeroase vedete și dezvoltase o ospitalitate excelentă pentru a pune în valoare numeroasele mărfuri ale Irlandei.

Șeful șef Joe Sheridan, după ce a auzit despre întoarcerea iminentă a avioanelor, a pregătit cafele amestecate cu zahăr brun, whisky și smântână pentru a încălzi pasagerii reci și obosiți. După ce au gustat amestecul încântător, unul dintre pasageri a întrebat „Acestea sunt cafele braziliene?” la care Joe a răspuns „Nu, sunt cafele irlandeze!” și astfel s-a născut legenda. Joe a continuat să-și servească băuturile speciale. Dar abia după ce călătorul Stanton Delaplane a dus rețeta la hotelul Buena Vista din San Francisco, câțiva ani mai târziu, lucrurile au început cu adevărat să prindă amploare. De atunci, băutura a devenit faimoasă în întreaga lume și se spune că Hotelul Buena Vista continuă să servească peste 2000 de cafele irlandeze zilnic!

Câte calorii are Irish Coffee ?

Valorile nutrționale pe care le înâlnești la acest tip de cafea (100ml) sunt următoarele:

 • 110 kcal
 • 9g Grăsimi
 • 8g Glucide
 • 8g Carbohidrați 

Nu este o bombă calorică dar dacă nu ai grijă la cantitatea de zahăr pe care o folosești, poți crea una.

Rețetă Irish Coffee

 • 100g cafea tare și fierbinte 
 • jumătate de lingură de whisky irlandez
 • 2 lingurițe zahăr brun
 • 30g de frișcă dublă bătută ușor

Cum se prepară Irish Coffee ?

 1. Încălzește cana cu apă fierbinte.
 2. Toarnă zahărul și apoi cafeaua într-o cană încălzită.
 3. Se amestecă până se dizolvă.
 4. Adaugă whisky-ul irlandez și amestecă din nou.
 5. Adaugă crema deasupra turnând-o peste spatele unei linguri. Nu amesteca din nou.

Pentru un irish reușit, îți recomand cafeaua boabe.

[magento category=”4″ name=”%lavazza%”  limit=8 suffix=”Lei”]

 

irish coffee 1

 

Lucruri interesante despre Irish Coffee

 • 25 ianuarie este Ziua Națională a Cafelei Irlandeze.
 • Alex Levin a spus: „Doar cafeaua irlandeză asigură într-un singur pahar toate cele patru grupe de alimente esențiale: alcool, cofeină, zahăr și grăsimi”.
 • Prima cafenea care a luat cafea irlandeză în SUA a fost Buena Vista Cafe în 1952. Cafeneaua a fost situată în San Francisco, California.
 • Aceeași cafenea deține recordul Guinness pentru cea mai mare cafea irlandeză.

Cafelele irlandeze clasice sunt preparate cu doar patru ingrediente: cafea fierbinte, whisky irlandez, zahăr și frișcă. De multe ori în restaurante, cafelele irlandeze sunt copleșitor de dulci și bogate. Așa că, dacă ajungi prin Irlanda ai grijă la cât zahăr folosești pentru cafeaua ta și de asemenea, încearcă cât mai multe sortimente. Promit că nu vei regreta!

irish coffee 2

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a