Istoria vinului

istoria vinului

Vinul este o băutură populară a omenirii de mii de ani. Dragostea noastră naturală pentru această băutură provine datorită gustului minunat, a proprietăților sale nutritive. De asemenea, istoria vinului este foarte interesantă și merită descoperită!

Dintre toate băuturile alcoolice, niciuna nu a avut un astfel de impact asupra societății. Vinul este, de asemenea, menționat frecvent în Biblie. Este folosit și astăzi în Biserica Ortodoxă și Catolică ca înlocuitor al sângelui lui Hristos. Cu secole în urmă, o industrie a vinului era, de asemenea, marca unei țări puternice, pentru că doar societățile dezvoltate puteau susține o industrie viticolă prosperă.

Când a fost creat primul vin ? – Povestea vinului
Nimeni nu poate fi sigur, dar există o fabulă antică persană care recunoaște o femeie ca fiind descoperitoarea vinului. Conform fabulei, era o prințesă care își pierduse favoarea față de rege. Rușinea a fost atât de copleșitoare, încât a mâncat niște struguri de masă care se stricaseră, în încercarea de a pune capăt vieții ei.
Sinuciderea ei nu a mers așa cum era planificat. În loc să se fi stins, s-a amețit, s-a intoxicat și apoi a dispărut ceva timp. Când s-a trezit, a constatat că toate necazurile vieții ei păreau să fi trecut. Ea a continuat să mănânce strugurii trecuți și starea ei de spirit s-a schimbat atât de mult încât și-a recăpătat favoarea regelui.
Deși aceasta este o poveste plăcută, descoperirea accidentală a vinului s-a întâmplat probabil de câteva ori în diferite regiuni, dar ceea ce este sigur este că invenția vinului este doar un noroc pur.

Vinuri de colecție

Frescobaldi

[magento category=”109″ name=”%frescobaldi%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Cecchi Coeve Toscano

[magento category=”109″ name=”%cecchi%”  limit=8 suffix=”Lei”]

San Marzano

[magento category=”109″ name=”%marzano%”  limit=8 suffix=”Lei”]

10 lucruri interesante despre vin și istoria vinului

  1. Vinul nu are grăsimi și colesterol.
  2. În Japonia există un centru spa unde poți înota în ceai, cafea și vin.
  3. California are mai mulți struguri chardonnay decât orice alt loc din lume.
  4. Epava Titanicului deține cea mai veche cramă din lume și, în ciuda resturilor și a adâncimii, sticlele sunt încă intacte.
  5. Două noi studii au arătat că polifenolii din vin (și ciocolată) cresc fluxul sanguin și oxigenul către creier, sporind capacitatea cognitivă. Efectul devine și mai benefic pe măsură ce îmbătrânești.
  6. Cea mai veche sticlă de vin conservată are o vechime de aproape 1700 de ani și este expusă într-un muzeu german.
  7. Dacă adaugi gheață și sare într-o găleată, vinul alb și sampania se vor răci mai repede.
  8. Mirosul vinului tânăr este numit „aromă”, în timp ce un vin mai matur oferă un „buchet” mai subtil.
  9. Deoarece degustarea vinului este în esență mirosirea vinului, femeile tind să fie mai bune degustătoare de vinuri, deoarece femeile, în special de vârstă reproductivă, au un simț al mirosului mai bun decât bărbații.
  10. În Roma antică le era interzis femeilor să bea vin. Dacă un soț și-ar fi găsit soția bând vin, i s-ar fi permis, prin lege, să o omoare.

Istoria vinului este una bogată și plină de peripeții. Chiar dacă nu se cunoaște exact cum a apărut vinul, important este faptul că această băutură a fascinat o întreagă planetă și este foarte consumat.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a