Lichior de menta – Aromat si racoritor

lichior de menta

Lichiorul de mentă trebuie să fie limpede și de un verde strălucitor. Gustul este aproximativ același pentru orice tip de lichior de menta. Există și cremă de mentă pentru care se folosește o cantitate mult mai mare de zahăr. De asemenea, există și cremă de mentă albă cu o culoare clară iar dacă vrei să o folosești la vreun cocktail, sunt foarte importante culorile deoarece unele rețete se bazează pe o culoare sau alta. Așa că, mare grijă ce folosești.

Lichior de mentă natural, preparat acasă

Realizarea unui lichior de menta de casă din frunze proaspete de mentă este de fapt destul de simplu.

Pentru prepararea lichiorului de mentă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Frunze de mentă proaspete (sau extract de mentă și / sau ulei esențial)
  • Vodcă (sau alt alcool fără aromă)
  • Apă filtrată
  • Zahăr

Pasul 1 – Realizează extract de mentă. Primul pas pentru obținerea unui lichior de mentă de casă este realizarea extractului de mentă. Acest lucru se realizează prin infuzarea frunzelor de mentă într-un alcool puternic pe parcursul a câtorva zile până la săptămâni. Poți alege vodka cu 40% alcool. Sau, poți face acest lucru folosind romul.

Pasul 2 – Îndulcirea lichiorului. Pentru a converti extractul rezultat în lichior, trebuie să îl îndulcești. În mod normal, se folosește un sirop de zahăr simplu. Ajută la îndulcirea și diluarea alcoolului în timp ce crește ușor vâscozitatea acestuia.

Pasul 3 – Mixarea. Pentru a finaliza prepararea lichiorului, trebuie adăugat siropul de zahăr la extractul de mentă de casă. Se realizează după gust.

lichior de menta 2

De ce să îți prepari propriul lichior de mentă ?

A-ți face propriul lichior îți poate economisi bani. Încearcă să salvezi vodca mai scumpă pentru băuturi mixte sau cocktailuri, unde vei simți mai bine gustul de vodka. Pentru lichiorurile de casă, aroma se va schimba și dilua.

Sfaturi pentru prepararea unui lichior de mentă reușit

  1. În primele zile ale procesului de infuzie, amestecă frunzele și vodca. Frunzele expuse aerului pot forma mucegai. Dacă sunt scăldate în vodcă, aceasta va împiedica formarea mucegaiului.
  2. După câteva zile, frunzele se vor micșora și se vor scufunda până la fundul borcanului. Odată ajuns în acel punct, îl poți agita sau amesteca ocazional, dar nu chiar necesar.
  3. Îndulcitorii mai întunecați, cum ar fi zahărul brun, siropul de arțar sau mierea, vor întuneca culoarea lichiorului tău.
  4. Dacă utilizezi un îndulcitor diferit, trebuie să adaugi apă pentru a dilua lichiorul finit după gust.

Care este cel mai bun lichior de mentă ?

Sunt foarte branduri care au lichior de mentă. Important este să-l alegi pe cel mai natural, fără prea multe adaosuri. De asemenea, îți recomand să îți prepari propriul lichior acasă pentru că așa știi ce conține și ce ingrediente folosești, fără colorant.

10 cocktailuri pe bază de lichior de mentă

  1. Grasshopper
  2. Pousse Cafe
  3. Alexander’s Sister
  4. Blarney Stone
  5. Absolut Vanilla Grasshopper
  6. ST. Patrick’s
  7. After Eight
  8. Caruso
  9. Emerald
  10. Mint Scotch Cocktail

Acestea fiind spuse, sper că ți-a fost de folos articolul prezentat mai sus și că vei face alegerea potrivită pentru a savura lichiorul de mentă preferat, într-o zi superbă de vară.

lichior de menta 1

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a