Merlot

merlot

Merlot este iubit pentru aromele sale de vișine negre, taninuri fine și finsaj de ciocolată. Degustând primul pahar, îț poți confunda adesea cu Cabernet Sauvignon și se îmbină de obicei cu acesta.

Soiul de struguri

Este un soi de struguri care este folosit la producerea vinurilor roșii. Acest soi rezistă la temperaturi joase și secetă. Când temperatura este mai joasă se coace mai bine decât Cabernet Sauvignon-ul. Atunci când sunt temperaturi mai ridicate se acumulează mai mult zahăr. Precum Cabernet Sauvignon, acesta este un soi răspândit și popular care se cultivă în majoritatea regiunilor viticole din lumea întreagă.

Profilul Merlot

  1. Arome primare: cireșe, prune, ciocolată, frunze de dafin și vanilie.
  2. Gust: Are o alcoolemie ridicată și taninuri destul de multe.
  3. Recomandare servire: Se servește la temperatura de 15-20 de grade Celsius. Se recomandă servirea lui și la carafă.
  4. Asociere cu mâncare: Este un vin minunat pentru a te juca, deoarece se potrivește cu o mare varietate de alimente. Nu îți fie teamă să experimentezi! Pentru o marți seara, acest vin este rețeta perfectă: gândește-te la o pizza, pui la grătar sau niște penne cu sos de roșii, cremoase, bacon și ciuperci). Poate fi servit și cu mâncăruri luxuriante.

Lucruri interesante despre Merlot

  1. Este copilul lui Cabernet Franc și al rarului, Magdeleine Noire des Charentes. Acest lucru face din el un frate al Cabernet-Sauvignon-ului!
  2. Este cel mai plantat strugure de vin din Bordeaux, Franța. Crește în aceleași clime ca și Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec și Petit Verdot.
  3. Numele „Merlot” se traduce aproximativ în „micuța pasăre neagră” – posibil datorită culorii albastru închis / negru sau a acelor mici mierle enervante care mănâncă strugurii.
  4. Prima dată când Merlot a fost menționat a fost în 1783. Ei l-au scris Merlau și au spus: „face un vin negru și excelent, productiv într-un sol bun”.
  5. Cea mai scumpă sticlă de vin Merlot a fost vândută la licitație în 2011. Pétrus a plătit în 1961 144.000 dolari, adică – 12.000 euro pe sticlă!

Recomanadre vinuri

Un vin pe care ți-l recomand, foarte bun și gusto este cel de la Lebăda Neagră. Un vin roșu, cu textură mătăoasă.

[magento category=”117″ name=”%lebada%”  limit=8 suffix=”Lei”]

De asemenea, dacă vrei să încerci un vin bun, ai o gamă variată de unde să alegi vinul potrivit. Te invit să alegi din lista de mai jos vinul care crezi că ți se potrivește să îl servești alături de persoanele dragi ție.

[magento category=”109″ name=”%merlot%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Calorii și carbohidrați 

În general, acest tip de vin este uscat. Desigur, vinul cu puțin sau deloc zahăr nu echivalează cu vinul fără calorii. Alcoolul are calorii. De obicei, o porție de 150 ml are în jur de 125 de calorii sau 625 de calorii într-o sticlă de 750 ml. Dacă are o notă de zahăr rezidual, vinul va avea carbohidrați, dar numai o cantitate foarte mică. Vinurile uscate au de obicei între zero și 4 grame de carbohidrați.

La începutul anilor 90, acest tip de vin avea o imagine publică slabă. În California, majoritatea vinurilor erau luxuriante, relaxante și dulci. Apoi, când filmul, Sideways, a apărut în 2004, vânzările Merlot au scăzut cu aproape 2% (în timp ce vânzările de Pinot Noir au crescut cu 16% în vestul Statelor Unite).

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a