Migdale – informatii generale si beneficii

migdale

Ce sunt migdalele?

Stiati ca…?

Informatii nutritionale

Beneficiile consumului de migdale pentru organism

 

Migdalele sunt printre cele mai populare tipuri de nuci. Sunt bogate in vitamine, minerale, proteine si fibre, motiv pentru care sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sanatate. O mana de migdale contine o optime din necesarul zilnic de proteine. Migdalele pot fi consumate drept migdale crude sau prajite. In comert, se gasesc si sub forma de migdale decojite, faina de migdale, fulgi de migdale, felii de migdale, ulei de migdale, unt de migdale sau lapte de migdale.

Ce sunt migdalele?

Migdalele sunt, de fapt, seminte ale migdalului. Sunt un tip de nuci dar, din cauza ca sunt consumate semintele, nu sunt tocmai considerate ca fiind nuci. Pomii migdali sunt considerati a fi unii dintre primii pomi care au fost domesticiti. Exista dovezi ale migdalilor domesticiti din anii 3000-2000 I.C. in Iordan.

[magento name=”%migdale%” limit=8 suffix=”Lei”]

Stiati ca…?

  • Migdalele nu sunt, de fapt, cu adevarat nuci.
  • Migdalul este o specie de pomi originari din India, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.
  • Migdalii salbatici contin o toxina puternica.
  • Exista dovezi care sugereaza ca migdalele pot reduce nivelurile de colesterol.
  • Migdalii au fost domesticiti cu mii de ani in urma.

Informatii nutritionale 

Migdalele sunt bogate in nutrienti. O cana de migdale crude, de aproximativ 143 grame, contine:

Apa – 6.31g

Valoare energetice – 828 kilocalorii

Proteine – 30.24g

Total lipide (grasimi) – 71.40g

Carbohidrati – 30.82g

Fibre – 17.9g

Zaharuri – 6.01g

Colesterol – 0g

Calciu – 385mg

Fier – 5.31mg

Magneziu – 386mg

Fosfor – 688mg

Potasiu – 1.048mg

Sodiu – 1mg

Zinc – 4.46mg

Vitamina C – 0mg

Tiamina – 0.293mg

Riboflavina – 1.627mg

Niacina – 5.174mg

Vitamina B6 – 0.196mg

Acid folic – 63μg

Vitamina B12 – 0μg

Vitamina A – 3UI

Vitamina E – 36.65mg

Beneficiile consumului de migdale pentru organism

Migdalele aduc numeroase beneficii organismului. Iata cateva dintre potentialele beneficii pe care le ofera consumatorilor:

  1. Reduce colesterolul. Migdalele cresc nivelurile de vitamina E din plasma si globulele rosii si reduc nivelurile de colesterol.
  2. Reduce riscul de aparitie a cancerului. Consumul de migdale, dar si de alte arahide si nuci, reduce de 2-3 ori riscul de aparitie a cancerului de san.
  3. Protejeaza inima. Consumul de migdale, dar si de alte nuci si seminte, este adeseori asociat cu niveluri imbunatatite de lipide din sange si este benefic pentru inima. Exista dovezi care atesta faptul ca includerea migdalelor in dieta poate ajuta la lupta impotriva bolilor de inima. In plus, migdalele cresc semnificativ cantitatea de antioxidanti din sange, reduc tensiunea arteriala si imbunatatesc circulatia sanguina.
  4. Migdalele si vitamina E. migdalele contin niveluri relativ ridicate de vitamina E, care este un antioxidant important pentru organism. Mai mult, chiar, migdalele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de vitamina E, asigurand 37% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E. Aceasta vitamina ajuta la protejarea celulelor impotriva leziunilor oxidative. De asemenea, consumul de vitamina E este asociat cu riscul scazut de aparitie a diverselor boli, precum Alzheimer, bolilor de inima si diferitelor tipuri de cancer.
  5. Controleaza nivelurile de zahar din sange. Exista dovezi conform carora migdalele ar fi capabile sa tina sub control nivelurile de zahar din sange. Asta este datorita nivelurilor crescute de magneziu din migdale.

Asadar, migdalele contin numeroase grasimi sanatoase, fibre, proteine, magneziu si vitamina E, datorita carora sunt benefice pentru organism.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a