Muscat Ottonel

muscat ottonel

Muscat Ottonel nu este la fel de faimos precum inconfundabilii struguri albi Chradonnay sau Sauvignon Blanc, dar este un soi foarte diferit. Datorită lui, se produc vinuri cu un conținut mare de zahăr și o aciditate scăzută. Podgoria Dealu Mare este o zonă foarte prielnică pentru cultivarea acestui soi. Este printre cele mai prielnice locații din Europa. Acest lucru se datoreză climei reci. 

Soiul de struguri

Muscat Ottonel este un soi de struguri de origine franceză. Acest soi s-a extins de-alungul timpului în România, în diverse podgorii și acoperă o suprafață totală de 8.000 hectare. Din soiul acesta, muscat ottonel, se obțin vinuri albe, seci, dulci sau demidulci. Tăria lor este de 11,5-12%. Culoarea sa este galben-pai cu un gust rafinat și fin având un buchet foarte complex și o aromă tipică de muscat.

Profilul Muscat Ottonel

  1. Arome primare: florale
  2. Gust: Are o aciditate foarte mică și în general este dulce.
  3. Recomandare servire: Temperatura recomandată de servire: 8-12°C.
  4. Asociere cu mâncare: Este o alegere minunată dacă este servit alături de salate, preparate din pește, sau deserturi fine, acestea din urmă fiind ideale pentru un Muscat Ottonel vinificat în dulce sau demidulce.

Lucruri interesante despre Muscat Ottonel

  1. Acest soi se regăsește și în Austria, Bulgaria, România, Croația și Serbia, precum și Ungaria.
  2. Cultivat pentru prima dată în Alsacia de către cultivatorul Loarei Moreau-Robert în 1852, se crede că acest soi este o încrucișare a lui Chasselas cu Muscat de Saumur (care a fost inițial dat ca „Muscat d’Eisenstadt”). 

Recomandare vinuri

Gama noastră este extrem de variată când vine vorba de vinuri de acest tip. Mai jos, îți las o listă de unde îți poți alege vinul pe care vrei să îl bei îmtr-o seară de vară alături de persoanele dragi ție.

[magento category=”109″ name=”%ottonel%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Condiții de creștere și cultivare a soiului

Soiul se cultivă și are rezultate bune pe terenurile în pantă acolo unde ajunge soarele cât se poate de mult. De asemenea se cultivă pe terenuri cu fertilitate mijlocie sau scăzută dar cele mai bune vinuri sunt obținute din solurile scheletice, calcaroase. În zonele răcoroase, vinul devine de înaltă calitate. Când ajunge la maturitate, acumulează cantități extrordinar de mari de zahăr 190-210g/L. De aceea, majoritatea vinurilor sunt dulci sau demidulci. Acolo unde zonele sunt mai călduroase are lipsă de aciditate și un conținut ridicat în enzime oxidazice. Acest lucru face ca vinurile să fie predispuse la brunificare.

Soiul acesta s-a alăturat multor crame în ultima vreme datorită boabelor dulci. Spre exemplu, crama Budureasca a adus în colecția lor vinuri dulci ale acestui soi dar în cantități limitate. Pentru această cramă au fost culeși struguri de toamnă târzie cu maximum de dulceață. Are un potențial de învechire de peste 10 ani dar trebuie păstrat în condiții optime. Crama Budureasca reușește să producă un vin complex și aromat. Este printre puținele crame din țară care reușesc acest lucru.

Așadar, dacă vrei să bei un vin dulce, îți recomand acest soi de struguri perfect pentru iubitorii de vinuri din această gamă. Este un vin ușor și foarte plăcut.

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a