Pina Colada – Reteta si istorie

pina colada

Dacă ești în căutarea unui cocktail răcoritor de vară, acesta este pina colada. Poți asocia această băutură foarte ușor cu vacanțe relaxante la piscină.

Ce este Pina Colada ?

Câțiva barmani și baruri au susținut că au creat acum faimoasa pina colada de-a lungul anilor, dar adevăratele origini ale băuturii sunt puțin cam tulburi. Există chiar dovezi clare în ceea ce privește comercianții din secolul al XIX-lea, care au amestecat romul cu apă de cocos și piure de ananas pentru ceea ce ar fi fost un fel de proto-piña!

De altfel, pina colada este o băutură pe bază de rom foarte populară în întreaga lume.

Rețetă Pina Colada

ROM: Romul este alcoolul de bază. Alege un rom alb pentru acest cocktail, mai degrabă decât romurile vechi mai puternic aromate. 
NUCĂ DE COCOS: Pentru acest ingredient, utilizează cremă de nucă de cocos. Evită laptele de cocos sau crema de cocos; „crema de nucă de cocos” este un produs diferit.
ANANAS: Aici ar fi bine să ai suc de ananas și bucăți de ananas. Bucățile ajută la creșterea și spumarea acestei băuturi amestecate.

Cum se prepară Pina Colada ?

  • Adaugă romul alb, crema de nucă de cocos, sucul de ananas și bucățile și gheața într-un blender. Blenduiește-le până când se amestecă complet.
  • Se toarnă în pahare și se poate adăuga un strop de rom auriu (ar trebui să plutească deasupra).
  • Se servește cu frunze de ananas sau felii de ananas ca garnitură, dacă se dorește.

Pentru un cocktail reușit, îți recomand romul nostru Captain Morgan. Este perfect pentru astfel de rețete.

[magento category=”108″ name=”%captain%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Lucruri interesante despre Pina Colada

1. Numele băuturii se traduce printr-un ingredient existent în băutură. Piña înseamnă ananas și colada înseamnă tulpină. Deci Piña Colada se traduce prin ananas stors (alias suc de ananas proaspăt), un ingredient esențial în cocktail.

2. A durat trei luni pentru a ieși rețeta perfectă. Originile Piña Colada sunt contestate, dar versiunea acceptată pe scară largă a povestirii spune că a fost creată pe 16 august 1954 de Ramón „Monchito” Marrero, barman la Caribe Hilton’s Beachcomber Bar din San Juan, Puerto Rico. Hotelul i-a cerut lui Marrero să vină cu o nouă băutură mixtă care să poarte semnătură lui și, după trei luni intense, s-a născut Piña Colada.

3. Sau poate un pirat a făcut-o mai întâi. Potrivit legendei cocktailurilor, este posibil ca Marrero să nu fi fost prima persoană care a combinat nucă de cocos, ananas și rom alb. Se spune că piratul puertorican Robert Cofresí și-a servit echipajul cu acest mix la începutul anilor 1800, pentru a spori moralul.

4. Aproape că nu a existat cântecul Piña Colada. „Escape”, celebra melodie de la Rupert Holmes cunoscută mai frecvent sub numele de „The Piña Colada Song”, aproape că a omis orice mențiune legată de cocktail. Versurile originale erau: „Dacă îți place Humphrey Bogart și să te prindă ploaia”. Din fericire, Holmes le-a schimbat în ultimul moment.

Așadar, sper că ți-am făcut poftă de o pina colada și că vei încerca această rețetă ușoară, de vară, perfectă pentru o după-amiază la piscină sub razele îndrăznețe ale soarelui.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a