Ce este punci (punch) ? – Istorie punci (punch) si idei pentru o reteta reusita

punci

Termenul punci (punch) se referă la un sortiment larg de băuturi, atât non-alcoolice, cât și alcoolice, care conțin în general fructe sau suc din fructe. Băutura este originală din India. Punci-ul (punch) se servește de obicei la petreceri în boluri mari, largi, cunoscute sub numele de boluri cu punci (punch). Așadar, astăzi îți voi prezenta câteva informații despre această băutură foarte cunoscută pe rețelele de socializare.

Istoria Punci (Punch)

Pentru a înțelege originile acestei băuturi, trebuie să ne întoarcem la începutul secolului al XVII-lea, la bordul navelor Companiei Britanice a Indiilor de Est care erau îndreptate către India. Wondrich explică faptul că marinarilor li sa administrau zilnic o rație de câte 10 halbe de bere fiecare. Dar berea avea tendința de a se strica în căldura tropicală. Când au ajuns pe uscat, s-au orientat apoi către ingredientele pe care le-au putut găsi local, cum ar fi citricele, condimentele și romul, pentru a profita la maximum de berea respectivă.

Punch se regăsește în lucrările multor scriitori britanici notabili precum Henry Fielding sau Jane Austen și  William Makepeace Thackeray. Charles Dickens a fost un cunoscut pasionat de punci (punch) și băutura este menționată în multe dintre cele mai populare lucrări ale sale, precum David Copperfield și The Pickwick Papers. El a experimentat adesea cu rețetele de punci (punch) și a fost renumit pentru că a dat foc bolurilor de punci (punch).

 

5 rețete de punci (punch) pe care le poți prepara la petreceri

 

1. Tequila Sangria

Dacă ai un grup care apreciază tequila, sangria tequila este rețeta pe care o poți folosi oricând. Este ca o sangria, plină cu fructe proaspete, sucuri și vin alb. Și, deși este recomandată o tequila cu infuzie de hibiscus, funcționează minunat cu orice tequila.

[magento category=”110″ name=”%tequila%”  limit=8 suffix=”Lei”]

2. Rose Berry Bliss

Dulce și minunat, rose berry bliss este o băutură excelentă pe care o poți prepara foarte repede. Folosește un vin spumant rose și suc de lămâie-lime, împreună cu afine congelate și limonadă roz (cu aromă). Se pretează perfect pentru afaceri intime pe care o poți prepara acasă.

[magento category=”113″ name=”%vin%”  limit=4 suffix=”Lei”]

3. Cranberry Fresh Punch

Atunci când săbătorile se aproprie, îți dorești să servești un punci (punch) special. Punci-ul (punch) proaspăt de afine ar trebui să fie foarte bun. Se prepară cu gin amestecat cu fructe de pădure, suc de afine.

[magento category=”107″ name=”%gin%”  limit=8 suffix=”Lei”]

4. Jim Beam Fruit Punci (Punch)

Dacă la petrecerea ta se folosește whisky, încearcă punci cu fructe și Jim Beam. Această rețetă amestecă bourbon cu aromă de cireșe cu lichior de căpșuni și suc de fructe din fructul pasiunii. Finalizează rețeta cu șampanie, căpșuni și puțin suc de lămâie.

[magento category=”105″ name=”%beam%”  limit=8 suffix=”Lei”]

5. Fruit Punch

O altă rețetă ușoară, acest pnci (punch) de fructe este o altă variantă excelentă. Ai nevoie de suc de portocale și limonadă, apoi, suc de ananas și ginger ale. Amestecă-le și gata!

Cât de mult punci (punch) vei avea nevoie?

Un recipient mare (precum vasul din poza de mai jos) funcționează perfect pentru câțiva invitați. Petreceri mai mari necesită o planificare suplimentară: regula generală este de a oferi 3.5 L de punci (punch) pentru fiecare 10 oaspeți.

punci1

 

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a