Semintele de in – 3 beneficii pentru sanatate

semintele de in

Ce sunt semintele de in?

Stiati ca…?

Informatii nutritionale

Beneficiile semintelor de in pentru sanatate

 

De secole, semintele de in sunt consumate pentru proprietatile lor protective pentru sanatate. Semintele de in sunt o sursa bogata de grasimi sanatoase, antioxidanti si fibre. Ele contin proteine, lignani si acidul gras esential alfa-linoleic, cunoscut drept omega-3. Datorita continutului lor, semintele de in sunt benefice pentru sanatate.

Ce sunt semintele de in?

Semintele de in sunt unele dintre cele mai vechi culturi de fibre din lume. Erau cultivate in Egiptul Antic si China. In Asia, ele au jucat un rol important in medicina ayurvedica timp de mii de ani.

In prezent, aceste seminte sunt disponibile sub forma de seminte, ulei, pudra, tablete, capsule si faina. Sunt utilizate ca supliment alimentar pentru prevenirea constipatiei, a diabetului, colesterolului, cancerului si altor boli.

Stiati ca…?

  • Semintele de in au fost de mult timp considerate a fi benefice pentru sanatate.
  • Contin fibre, grasimi, proteine, precum si diverse vitamine si minerale.
  • Datorita substantelor nutritive din compozitia lor, ofera protectie impotriva diabetului, problemelor cardiovasculare si a cancerului.
  • Consumul de seminte de in ii permite organismului sa absoarba mai eficient substantele nutritive.

Informatii nutritionale

Exista doua tipuri de seminte de in: maro si aurii, dar ambele au aceleasi substante nutritive si aceleasi valori nutritionale. Iata care sunt valorile nutritionale ale unei cantitati de 7 grame de seminte de in:

Calorii: 37

Proteine: 1.3g

Carbohidrati: 2g

Fibre: 1.9g

Grasimi: 3g

Grasimi saturate: 0.3g

Grasimi monosaturate: 0.5g

Grasimi polinesaturate: 2g

Acizi grasi omega-3: 1,597mg

Vitamina B1: 8% din doza zilnica recomandata

Vitamina B6: 2% din doza zilnica recomandata

Acid folic: 2% din doza zilnica recomandata

Calciu: 2% din doza zilnica recomandata

Fier: 2% din doza zilnica recomandata

Magneziu: 7% din doza zilnica recomandata

Fosfor: 4% din doza zilnica recomandata

Potasiu: 2% din doza zilnica recomandata

Beneficiile semintelor de in pentru sanatate

Consumul de seminte de in ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre ele:

  1. Sunt bogate in acizi grasi omega-3

Daca esti vegetarian sau nu mananci peste, semintele de in sunt cea mai buna sursa de acizi grasi omega-3. Aceste seminte sunt o sursa bogata de acid alfa-linoleic, un acid gras omega-3 provenit de la plante. Acesta este unul dintre acizi grasi esentiali pe care organismul trebuie sa ii obtina din mancarea consumata, intrucat nu ii produce el. Conform unor studii efectuate p0e animale s-a demonstrat ca acidul alfa-linoleic previne depozitarea colesterolului pe vasele de sange ale inimii, reduce inflamatia in artere si reduce gresterea tumorala. In plus, reduce riscul unui atac de cord.

  1. Reduc riscul de aparitie a cancerului

Datorita continutului bogat de lignani, aceste seminte reduc riscul de aparitie a cancerului. Aceste seminte contin de 800 de ori mai multi lignani decat orice alte mancaruri din plante. Datorita acestui continut bogat de lignani, ele reduc riscul de aparitie a cancerului de san, cancerului de prostata, precum si a cancerului de colon si de piele.

  1. Tin zaharul din sange sub control

Consumul de seminte de in ajuta la reducerea nivelurilor de zahar din sange. Aceste seminte pot fi benefice si un supliment nutritiv pentru dieta persoanelor care sufera de diabet.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le au semintele de in asupra organismului. Alaturi de aceste beneficii, mai au si altele, precum reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea nivelului de colesterol si imbunatatirea tranzitului intestinal.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a