Tipuri de cafea

Când vine vorba despre cafea, tindem să nu ne gândim prea mult la tipul de cafea, având în gând doar licoarea pe care o consumăm dimineața, pentru a ne pregăti cu energia necesară unei zile întregi de muncă. Totuși, cafeaua nu este pur și simplu cafea și doar atât, ci ea este disponibilă în diverse variante. De data aceasta, vom vedea care sunt principalele tipuri de cafea.

Boabele de cafea

Există numeroase specii de cafea, însă majoritatea boabelor cultivate și utilizate pot fi împărțite în două specii principale:

–       Arabica

–       Robusta

Majoritatea cafelei produse și vândute în întreaga lume, în prezent, constă în boabe de cafea Arabica. De cealaltă parte, cafeaua Robusta este mult mai puternică și cu un gust mai amar și este utilizată în numeroase tipuri de espresso.

[magento category=”4″ name=”%lavazza%”  limit=3 suffix=” Lei”]

Tipuri de cafea

Există numeroase tipuri și varietăți de cafea boabe, majoritatea fiind originare din diverse țări, precum Italia și Australia.

Tipuri de cafea italiană

Deși cafeaua are origini arabice, majoritatea tipurilor moderne de cafea au pornit din Italia. Așadar, unele dintre cele mai populare tipuri de cafea sunt inventate în Italia. Iată câteva dintre principalele tipuri de cafea italiană:

–       Café Latte. Este un tip de cafea realizat cu lapte spumat, menit să ascundă din gustul amar al cafelei. Acest tip de cafea conține unul sau mai multe shot-uri de espresso, în funcție de tăria dorită, cu lapte turnat deasupra, creând o băutură spumoasă.

–       Cappuccino. Una dintre variantele populare de cafea, cappuccino are multiple straturi în el, ceea ce îi oferă un plus de aromă și textură. Primul strat este compus din espresso, urmat de un shot de lapte aburit, acoperit cu un strat de lapte spumat.

–       Espresso. Deși în general, espresso-ul stă la baza numeroaselor specialități de cafea, acesta poate fi consumat și ca atare. Reprezintă o băutură obținută prin trecerea sub presiune de apă caldă a cafelei măcinate. La espresso nu se adaugă lapte sau alte ingrediente extra. Espresso-ul este cunoscut și de denumirea de cafea scurtă, neagră.

–       Piccolo Latte. Este obținut prin adăugarea unei cantități mici de lapte spumat deasupra unei cești de espresso. Este considerat a fi varianta de mijloc între un espresso și o café latte.

–       Vienna. Cafeaua Vienna este obținută prin două shoturi de espresso, cu frișcă în locul laptelui și a zahărului.

–       Mocha. Este un tip de cafea latte cu ingrediente extra, inclusiv pudră de ciocolată sau sirop, ceea ce o face mai dulce decât alte tipuri de cafea.

[magento category=”4″ name=”%illy%”  limit=3 suffix=” Lei”]

Tipuri de cafea australiană

Dintre principalele tipuri de cafea din Australia, amintim:

–       Flat White. Acest tip de cafea se obține dintr-un shot de espresso și lapte.

–       Long Black. Este un tip de cafea obținut dintr-un mix de apă fierbinte și două shoturi de espresso.

Alte tipuri de cafea

Deși nu la fel de populare precum alte tipuri de cafea, mai sunt câteva tipuri destul de renumite. Acestea sunt cafeaua Americano și cea Irlandeză.

–       Americano. Asemănătoare cu Long Black, cafeaua Americano este obținută dintr-un shot de espresso și mai multă apă fierbinte. Este o specialitate populară în America.

–       Irlandeză. Cafeaua irlandeză este obținută prin mixarea cafelei fierbinți cu whiskey irlandez, zahăr și asezonată cu frișcă într-un strat gros.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a