Principalele tipuri de bere – Ghidul berii

tipuri de bere

În timp ce fabricarea berii artizanale a explodat în ultimii ani, berea are în cele din urmă câteva stiluri principale. Astăzi, vei afla despre tipuri de bere precum și alte informații care te vor ajuta în alegerea berii potrivite pentru tine.

Tipuri de bere:

Ale

Ale este o categorie generală de bere: vei găsi subcategorii cum ar fi ale brun sau ale pale. Acesta este cel mai vechi stil de bere, care datează din antichitate. Ceea ce distinge o bere de alta este o fermentare la o temperatură caldă pentru o perioadă de timp relativ scurtă. În procesul de preparare al berii, producătorii de bere introduc drojdii cu fermentare superioară care, după cum sugerează și numele, fermentează partea superioară a berii. Procesul de fermentare transformă ceea ce altfel ar fi un ceai din orz și malț într-o băutură plină de alcool cu gust.

Bere lager

Lager este un stil mai nou de bere cu două diferențe cheie față de ale. Lager fermentează mult timp la o temperatură scăzută și se bazează pe drojdii care fermentează pe fund. Lager face parte din acele tipuri de bere prezente în  țările europene, inclusiv Cehia, Germania și Olanda, precum și în Canada, o țară care deține mai mult de jumătate din vânzările de bere.

Porter

O bere tip Ale, berea porter este cunoscută pentru culoarea sa neagră închisă, aroma și notele de malț prăjite. Berile Porter pot fi fructate sau uscate, acest lucru fiind determinat de varietatea de malț prăjit și utilizat în procesul de fabricare al berii.

Pilsner

O subspecie a berii lager, berile pilsner se disting prin apa lor, care variază de la neutru la prea tare. Pilsner se numără printre cele mai plăcute și, în general, au o aromă uscată, ușor amară. Culoarea lor deschisă, aurie și finisajele clare fac din Pilsner o bere populară de vară.

Bere artizanală

Adesea folosit incorect, termenul de bere artizanală se referă cel mai frecvent la o bere care a fost produsă de o fabrică de bere independentă la scară mică, care produce doar cantități mici în fiecare an. Și totuși, modul în care se definește „producția mică” poate deveni neclar, deoarece nu există o definiție stabilită pentru ceea ce este cu adevărat o operațiune la scară mică. Subiectul a devenit un punct de dispută în comunitatea producătorilor de bere.

10 Beri artizanale pe care trebuie să le încerci în România

Berea Zăganu, Berea Hophead, Ground Zero, Berea Klausen Burger, Berea Hop Hooligans, Berea Nemțeană, Berea Sikaru, Berea Lăpușna, Berea Sara, Berea Capra Noastră.

5 lucruri interesante despre bere

  1. Berea este a treia cea mai populară băutură de pe Pământ, după apă și ceai.
  2. Berea este de departe cea mai populară băutură alcoolică din lume. În 2016, oamenii au consumat aproape 50 de miliarde de litri de bere la nivel mondial.
  3. Berea este la fel de veche ca istoria omenirii.
  4. Republica Cehă consumă cea mai multă bere pe cap de locuitor din lume, iar China consumă cel mai mult în general.
  5. Cele mai vechi dovezi ale fabricării berii au fost găsite în vestul Iranului, datând din 3.500 î.Hr.

Acestea sunt principalele tipuri de bere pe care trebuie să le încerci neapărat chiar dacă nu ești băutor.

tipuri de bere1

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a