Zacapa XO 0.7L

Zacapa XO 0.7L
Zacapa XO 0.7L

Cod produs: 7401005008610

Disponibilitate: In stoc

PRP: 92343 Lei PRP este prețul recomandat de producător / distribuitor. Cu roșu este afișat prețul de vânzare al produsului.

Pret promo 80298 Lei

Sau
    • Puncte de loialitate Cumparand acest produs obtineti 1429 Puncte
    • Se aplica doar clientilor inregistrati.
Comanda rapid 0736 764 220
IN STOC COMANDA ONLINE
  • Livrare rapida prin GLS
  • Acest produs beneficiaza de LIVRARE GRATUITA* *Transportul gratuit se aplica coletelor cu o greutate mai mica sau egala cu 20 kg.Kilogramele suplimentare se vor taxa catre client

IN STOC MAGAZIN BUCURESTI
  • Bulevardul Poligrafiei Nr. 52-54,
    Complex Flora, Culoar 3.
  • L-V: 900-1600 | S: 0900 - 1400

Descriere

Maturat în butoaie în care anterior s-a ținut whiskey-uri americane robuste, sherry-uri delicate și vinuri fine Pedro Ximenez, cu o etapă finală de maturare în butoaie de stejar francez, Zacapa XO este echilibrul perfect între gustul de dulce, picant și fructe. Acesta prezintă o gamă inegalabilă de arome de vișine, ciocolată, fructe uscate și arome lemnoase care dau romului aroma sa caracteristică. Savurat cel mai bine sec într-un pahar luxos cu bază groasă.Note de aromă sporită
Zacapa XO este un blend premium de romuri de înaltă calitate, învechite între 6 și 25 de ani. Fiecare strop este trecut apoi printr-o etapă suplimentară de maturare în butoaie din stejar franțuzesc alese cu grijă din, folosite anterior pentru coniac. Acest proces complex relevă notele de vișine și caracterul condimentat din fiecare sticlă de Zacapa XO. În timp ce majoritatea romurilor tradiționale sunt făcute cu melasă, Zacapa folosește doar cea mai dulce trestie de zahăr organică și este maturat conform metodei Sistema Solera, în butoaie în care anterior au fost păstrate whiskey-uri americane, Oloroso Sherry, vinuri și coniacuri Pedro Ximenez. Secretul Zacapa este procesul lent de maturare care are loc la o altitudine de 2300 m peste nivelul mării, în aerul proaspăt și rece al munților din Guatemala, ceea ce creează un echilibru rafinat între aromele și gustul delectabil. În ianuarie 2012, Zacapa a fost denumit unul dintre „Top 100 cele mai valoroase branduri de lux din lume” de către Asociația World Luxury. Zacapa Xo a fost inclus în clasamentul Hall of Fame pentru rom și este câștigător de cinci ori al Concursului internațional pentru rom. Romul nostru trece printr-un proces de maturare special la o altitudine de 2.300 metri și este învechit în butoaie de stejar franțuzesc alese cu grijă, folosite anterior pentru coniac. De la o cale ferată din secolul 19 la un rom din secolul 21

Micuțul orășel Zacapa este situat la 229 m peste nivelul mării, în estul Guatemalei. Fondat în 1876 ca un punct de popas pe calea ferată dintre Puerto Barrios și orașul Guatemala, călători din toate colțurile lumii au trecut prin orașul plin de viață, lăsând în urmă o moștenire vizibilă și azi în varietatea unică de nume de familie ale localnicilor. Când orașul și-a sărbătorit centenarul în 1976, compania care producea romul de top din Guatemala a știut că trebuie să marcheze această realizare istorică. Astfel s-a născut extraordinarul Ron Zacapa Centenario, o băutură de top ce își are rădăcinile în tradițiile și expertiza de producere a romului din Guatemala.

O bază mai echilibrată, mai dulce

Plantația noastră este amplasată în fertilele câmpii vulcanice din Retalhuleu, la 350 m peste nivelul mării, în sud-vestul Guatemalei. Aici, soarele ce strălucește tot timpul anului și solul acidic creează condițiile ideale pentru cultivarea dulcei și suculentei trestii de zahăr. În timp ce romurile tradiționale își bazează rețetele pe un produs secundar al zahărului, melasa, aroma fină și luxuriantă din Zacapa provine de la sucul concentrat de primă presă de la trestia de zahăr crescută local, cunoscut și ca miere virgină din trestie de zahăr. Acesta este chiar punctul în care începe să se dezvolte gustul și profilul remarcabil al romului nostru.

Definiția caracterului

Când romul este pregătit pentru fermentare, introducem propria noastră drojdie Saccharomyces cerevisiae în amestec. Fermentarea are loc lent, lăsând drojdiei o perioadă amplă de timp în care să producă exact acele componente aromatice care fac din Zacapa un rom cu adevărat remarcabil. Apoi urmează distilarea, care este inima procesului de producție a romului. Pentru a adăuga savoare romului și a elimina impuritățile, se folosește încă o singură coloană învelită în cupru. Și, pe parcursul întregului proces, în spatele scenei lucrează neobosită o echipă de experți de top care asigură echilibrul perfect întru gustul și aromele din fiecare sticlă.

Maturat la rece la perfecțiune
La o altitudine de 2.300 de metri, ascunsă vederii, se află The House Above the Clouds (Casa de deasupra norilor) în munții din Quetzaltenango. Această locație uimitoare, una dintre locațiile de maturare aflată la cea mai mare altitudine din lume, este locul în care romul Zacapa își dezvoltă în timp aroma și caracterul complex. Aici aerul munților este răcoros și proaspăt, încetinind procesul de maturare, în timp ce presiunea atmosferică scăzută sporește intensitatea aromelor din butoaie. Doar aici este posibil ca aroma excepțional de profundă, culoarea intensă și gustul complex al Zacapa să atingă perfecțiunea.

Luxul timpului

Procesul de maturare începe când butoaiele cu Zapaca distilat sunt așezate corespunzător în Casa de deasupra norilor. Sistemul nostru unic Sistema Solera a fost inspirat de tradițiile de producție a sherry-ului dezvoltate în Spania cu peste 500 de ani în urmă. Această metodă complexă, echilibrată cu exactitate implică amestecarea unor romuri de diferite vârste în butoaie folosite anterior pentru a păstra whiskey-uri puternice americane, sherry-uri delicate, vinuri fine de Pedro Ximenez și coniacuri îndrăznețe. Fiecare strop de Zapaca este trecut prin diferite butoaie, amestecându-se cu și preluând aromele și gusturile individuale ale butoaielor în timp ce se maturează. Rezultatul este un rom de o calitate excepțională. Zacapa XO este un blend premium de romuri de înaltă calitate, învechite între 6 și 25 de ani. Arome de vanilie, miere și fructe uscate la nas, cu gust de vanilie și ciocolată neagră.

Caracteristici

Brand Zacapa
Tara de origine Guatemala
Tip Dark
Litraj 0.7L
Alcool 40%

Opinia clientilor

Parerea clientilor despre Zacapa XO 0.7L

Evalueaza acest produs.

Ai cumparat acest produs? Spune si altora parerea ta.

Acest produs face parte din: Rom
-->